Jump to content

bolovanje,neisplaćene plaće hzzo


magdalenaa

Preporučene objave

Poštovan!Pitam u ime svoje rodice.Ona se zaposlila u jednoj firmi,međutim,nakon 15 dana je išla na običnu op. ali ustanovilo se da ima karcinom u velikom stadiju te su joj odmah propisali bolovanje na god.dana zbog op.i kemoterapija i zdrastvenog stanja...Njen šef joj nije dao ni lipu..znači niti jednu plaću.Uplaćivao joj je doprinose .Kaže da i nećeplatiti 15 danakoje je radila, jer da je znao da je bolesna nebi ju ni uzeo za radnika.I da ju ionako čeka otkaz čim dođe s bolovanja.Napominjem-ona nije znala da ima karcinom.Od hzzo-a nije također dobila nikakvu naknadu dok je bila na bolovanju.I sad kad je počela raditi dali su joj otkaz kao višak radnika.Koja su njena prava.

1.Da li joj šef imao pravo dati otkaz?

2.Da li joj šef mora platiti za tih 15 dana što je radila?I kako to srediti da joj plati?

3.Da li ima prava od hzzo-a na zaostatke naknade?

4.Koju dokumentaciju i šta sve treba skupiti da bi ostvarila svoja prava?

5.Ako završi na burzi da li joj oni mogu pomoći naći novi posao s tim da je sad 50%invalid,da li uopće ima ikakva prava s burze

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto da ne bi bilo trećeg dizanja ove teme, ovaj puta sa kosim crtama.....pitanje samo po sebi ima mnogo upitnika od početka pa do kraja, no u startu se vidi da je poslodavac izgleda propustio (ili možda nije) poslati tu osobu na prethodni pregled jer očito da je to bilo učinjeno svega ovog ne bi bilo, a s obzirom na to da se vjerojatno nikome ne da ovdje iglati igru pokvarenih telefona definitivno bi bilo najbolje da ta osoba potraži ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć i da prilikom toga iznese sve relevantne činjenice, ne ovako kako ste to učinila u postu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija