Jump to content

ugovor o ulogu u zadrugu


merlinka

Preporučene objave

Postovani,

Pocetkom 2014.g.ulozio sam novce u Stedno kreditnu zadrugu, gdje sam sa tim ulogom stekao i status zadrugara. Ulog nakon isteka ugovora kaobnibakontaciju dobiti nisam mogao podici jer su mi rekli da imaju financ.teskoca.Ta ne isplata traje vec skoro 3 mj. Podnio sam kaznenu prijavu na policiji, no jos se nista bitno ne dogadja.U pravilniku zadruge stoji da je upravitelj odgovoran, no on pere ruke od svega jer je pravilnikom skinuo svaku odgovornost sa sebe te ne odgovara sa svojom imovinom.Obzirom da ne mogu nikako da dodjem do svojih novaca a on i dalje raspolaze sa imovinom zadruge kao i svime ostalim, mene zanima, kako mogu od njega traziti popis svih zadrugara i na koji nacin mogu sazvati smjenu upravitelja kako on dalje ne bi trosio nase novce..uzimajuci u obzir da se ni na jedno pismo nije odazvao kao odgovorna osoba niti od odvijetnika kojeg sam angažirao. Je li uistinu moguce da mi taj popis ne mora dati i da mu mozemo soli na rep kao sto veli.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana,

 

zadruge su jako zeznuta stvar. Krenite od Zakona o zadrugama, a mislim da i Zakon o kreditnim unijama (ranije Zakon o štedno kreditnim zadrugama) nešto kaže o pravima zadrugara. Nakon toga pogledati Statut zadruge i pravilnik o unutarnjem ustrojstvu ako ga ima. Tu moraju biti spomenuta prava zadrugara.

 

Iz sitnog iskustva kojeg imam sa zadrugama, mislim da ona ima obvezu godišnje ili višegodišnje podnositi nadzornom odboru izvješća, ali i popis i udjele pojedinih zadrugara. Čini mi se da se to može i zahtijevati. Uglavnom, morate provjeriti.

 

Iskreno, klonim se od svih takvih institucija koje nisu banke. Isto vrijedi i za zanatske zadruge (koliko god one bile fer i stručne).

 

Ako želite ganjati upravitelja zadruge osobno, iznudite od njega da Vam potpiše zadužnicu kao jamac-platac.

 

Žao mi je što Vam ne mogu pomoći više od ovoga.

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija