Jump to content

Otkaz ugovora o radu - Povrat sredstava uloženih u školovanje zaposlenika


Maja1211

Preporučene objave

Poštovani,

 

Prema Ugovoru o radu na neodređeno vrijeme, dužna sam ukoliko dođe do otkaza s moje strane, isplatiti Poslodavcu 100% ukupno uloženih sredstava u moje školovanje za određeni period prije otkaza.

 

Došlo je do otkaza Ugovora o radu s moje strane te mi je poslodavac ispostavio račun s navedenom naknadom koju moram uplatiti na njihov račun u roku od 7 dana od dana izdavanja računa. Budući da je rok plaćanja vrlo kratak, zanima me koji je zakonski maksimalan propisani rok plaćanja, unutar kojeg druga strana koja je izdala račun (Poslodavac) ne može poduzeti nikakve mjere prema meni, poput tužbe, prisline naplate (račun, ovrha) i slično? Račun bih platila mjesec dana nakon navedenog roka plaćanja. Da li je dovoljno napisati Pismo namjere s navedenim rokom plaćanja koji bih ispoštovala?

 

Molim Vas odgovor i savjet kako se postaviti u ovakvoj situaciji.

 

Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru.

 

Srdačan pozdrav,

Maja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ste potencijalni odgovor dali i sami. Pismo namjere s točno definiranim (krajnjim) rokom plaćanja je večini Poslodavaca prihvatljiv, a posebice ukoliko nije bilo nesuglasica na radnom mjestu prije otkazivanja.

Međutim, pismo namjere nije "gotova stvar" te s druge strane treba naići na susretljivu osobu, kojoj nije obveza to prihvatiti. Svijesni ste i sami da je Poslodavac mogao umjesto Vas uputiti drugu osobu, koja bi mu u ovom trenutku 2vračala" ukožena sredstva. Dakle, lijepa riječ i gvozdena vrata otvara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija