Jump to content

Ne sređena alimentacija


Twinsi

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Moja situacija je iduća - samohrana sam majka blizanaca od 5 god. i 7 mj., "otac" izričito ne želi viđati djecu i svaki mjesec pošalje na adresu 750,00 kn po djetetu uz obavezna prethodna natezanja i ne slanja po par mjeseci. Nemam rješenje suda o iznosu alimentacije jer smo se interno dogovorili o iznosu i datumu, ali se gospodin toga ne pridržava.Htjela bi imati rješenje pa me zanima gdje bi mi bilo najpametnije obratiti se (CZSS ili angažirat privatnog odvjetnika) i koliko se cca. vremenski čeka rješenje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samohrana majke niste. Prema novom Obiteljskom zakonu prvo se trebate obratiti nadležnom centru za socijalnu skrb koji bi vama roditeljima trebao pokušati pomoći da postignete dogovor. Ukoliko dogovor postignete, odnosno sastavite "plan o roditeljskoj skrbi" sa tim idete na sud koji taj plan ovjerava odnosno postaje ovršna isprava. Taj postupak bi trebao biti brz.

Ukoliko dogovor ne postignete o svemu odlučuje sud pri čemu bi morao cijeniti spremnost pojedinog roditelja na dogovor u djetetovom interesu. Navodno da bi i taj postupak trebao biti brži od ovih dosadašnjih. Tek trebamo vidjeti dali će zaista tako i biti.

Poželjno je da angažirate odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija