Jump to content

DAROVNI UGOVOR


anonimno

Preporučene objave

Vodi se spor oko darovnog ugovora na sudu. Stranka koja je pokrenula tužbu oko darovnog ugovora smatra da prijepis i original nisu identični. U prijepisu piše da se original nalazi kod stranke tj. kod tuženoga koji nikada original nije pokazao. U prijepisu piše da je darovni ugovor sačinjen po dosudnici na temelju oporuke moga djeda, međutim u tom darovnom ugovoru su stavljene još neke nekretnine koje ne stoje po dosudnici. Prijepis darovnog ugovora je ovjeren 20. svibnja, a sudska ovjera o istovjetnosti prijepisa sa svojim izvornikom je bila 24. veljače iste godine, dakle prije je ovjeren od suda da je istovjetan s izvornikom nego što je napravljen prijepis darovnog ugovora.

Ima još nepravilnosti ali je prekomplicirano da bih ovim putem to sada objašnjavala, pa bi Vas molila da mi odgovorite da li je stranka koja posjeduje original dužna dati na uvid original darovnog ugovora?

Moj odvjetnik mi je rekao da sud na temelju toga ovjerenog prijepisa darovnog ugovora može a ne mora priznati stranci nekretnine za vlasništvo, što bi to trebalo značit?

Molim za Vaše mišljenje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po čl. 233. stavak 2. zakona o parničnom postupku svaka stranka je dužna predati ispravu na poziv suda bez obzira dali se na nju ona pozvala ili druga stranka ako se isprava s obzirom na sadržaj smatra zajedničkom za obje stranke, što je ovdje nesumnjivo slučaj. ako je ipak ne podnese sud će po svo uvjerenju cijeniti od kakav aje značaja činjnica da stranka neće podnijeti ispravu ni na poziv suda. što se ostalog tiče, doista je prekomplicirano...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija