Jump to content

prodaja kuće


vlakica

Preporučene objave

Parcelu za gradnju kuće sam dobio darovnim ugovorom od oca. Nakon očeve smrti, u rješenju o naslijeđivanju piše da se ono što mi je otac darovao, da se izuzima iz ostavštine. Moj brat i sestre su se odrekle naljedstva u korist moje majke, a ja sam se prihvatio nasljedstva, tako da je majka dobila 7/8, a ja 1/8. Moja majka je tužbom osporavala darovni ugovor. Sudskim presudama je određeno da se odbija majčina tužba, a drugim rješenjem je određeno da se vlasništvo vraća na prvobitno stanje, a to znači da je cijelo vlasništvo ponovo upisano na mog pokojnog oca. Pošto sam na uvjetnoj kazni zbog ne plaćanja alimentacije za svoju djecu, molim da mi se odgovori da li mogu i kako mogu prodati svoju kuću da bi došao do novaca za platiti alimentaciju. Kao alternativu, molio bi da mi se odgovori da li je moguće da to što sam naslijedio od oca darujem svojoj sestri ili nećaku, to jest, kako da spriječim da mi se kuća ili dio kuće oduzme ovrhom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj otac je darovao tri parcele, jednu meni, jednu mojoj sestri, a jednu mom bratu. Ostalih pet sestara nisu ništa dobili darivanjem od mog oca. Nakon toga je moja majka tužila mog oca i tražila podjelu bračne stečevine. Otac je na sudu izjavio da prihvaća ono što moja majka traži od njega i potisao je da će prihvatiti podjelu kako hoće moja majka. Moja majka je platila geodeta i on je podijelio stečevinu na dva dijela; ono što je moj otac darovao meni, bratu i sestri, to je po presudi pripalo mom ocu, a sve ostalo je pripalo mojoj majci, to jest kuća i okućnica sa vrtom. Međutim, geodet je nacrtao da majci pripada put do glavne ceste preko parcela što ih je moj otac darovao. Onda je moj brat dobio lokacijsku dozvolu na darovanu zemlju i na tom terenu je u katastru izbrisan(!!!!) dio puta koji je ucrtan kao majčin izlaz na glavnu cestu, tako da je darovana parcela od mog brata dobila novi broj. Međutim, ta ista parcela je u par navrata mijenjala veličinu, to jest, pod istim brojem se vodila sa dijelom puta i bez dijela puta. Nakon moje prijave, Općinski sud je pokrenuo tužbu protiv nepoznatog počinioca zbog falcifikata i ta se tužba nikada nije okončala, koliko je meni poznato. Nakon smrti mog oca, u rješenju o naslijeđivanju je pisalo da se iz naslijeđa izuzima ono što je otac darovao, međutim, moja majka je ipak nakon toga pokrenula tužbu za poništenje naših darovnih ugovora, jer je smatrala da je i ona morala biti potpisnica darovanih parcela. Ja, moja sestra i moj brat smo na sudu svjedočili da je naša majka bila upoznata sa darovnim ugovorima i da se ona složila sa darovnicama. Sud je donio odluku da se odbija tužba moje majke u cijelosti. U obrazloženju rješenja piše da je majka također pristala da se meni, bratu i sestri daruje dotične parcele, ali nakon nekog vremena, na nagovor ostalih sestara je promijenila mišljenje i vidjela mogućnost da dobije i ono što nam je otac darovao.

Moj pokojni otac (i majka) su kupili poljoprivredno imanje koje se sastojalo od dvije parcele to jest sa dva broja parcela. Onda su parcele mijenjale dimenzije, veličinu i brojeve kao u crtanom filmu.Najprije sam ja ogradio svoju darovanu parcelu, onda je to učinio i moj brat. Na tim smo parcelama napravili dvojnu kuću. Sa gornjih strana naših parcela, do međe sa susjedom smo napravili podrume podignute od zemlje oko jedan metar. Put za prolaz do glavne ceste smo ostavili sa donje strane naših parcela. Tada je parcela 4644, to jest roditeljska kuća i vrt, ostala na korištenje mojim roditeljima, a u drugoj parceli 4645 se nalazila ograđena moja kuća i moj vrt, druga ograda je bila bratova kuća i njegov vrt, jedan dio te parcele (4645) je ostao u sastavu parcele 4644. Osim toga na toj istoj parceli (4645) je još bio zajednički put do glavne ceste za mog brata, mene, mojih roditelja i moje sestre. Da pojasnim; imanje se sastojalo od dvije parcele: 4644 i 4645. Nakon toga je bratova parcela kod lokacijske dozvole imala broj 4645/b, a ostali dio te parcele je bio upisan kao 4645/a. Onda je geodet ucrtao i upisao u katastar parcelu 4644 i dio parcele 4645 kao novu parcelu sa brojem 4644, a ostatak parcele 4645 je umanjenu upisao u katastar. Deset godina kasnije, moja majka je opet platila geodeta i on je ucrtao postojeće stanje, to jest upisao je točno kako je stvarno stanje sa ograđenim parcelama i isprekidanom crtom označio početno stanje parcela 4644 i 4645. Molim, postavite mi pitanje u vezi ovog predmeta i ja ću Vam odmah odgovoriti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija