Jump to content

Otpremnina


profi

Preporučene objave

Znaci ides svojevoljno u prijevremenu starosnu mirovinu bez penalizacije.

Prema mirovinskom zakonu zahtjev mozes podnjeti mjesec dana prije znaci 01.06.2015 godine , pretpostavljam da ces placu za 6 mjesec dobiti 15.07.2015. god., mirovinu za 07. mjesec dobit ces 10.08.2015. god., dobiti ces privremeno rijesenje sa privremenim iznosom mirovine koji je cca 80% od iznosa konacne mirovine dok ti konacnu ne izracunaju (to racunanje konacnog iznosa mirovine moze potrajati i nekolko mjeseci) normalno dobit ces sve zaostatke razlike od 01.07., tako da neces imati vakuma u primitku novaca, to jest neces biti bez primanja.

Radnicima prilikom redovitog odlaska u prijevremenu ili starosnu mirovinu isplacuje se jednokratno neoporezivih 8.000,00 kuna.

 

Moj ti je prijedlog da u mirovinu ides sa 02.07.2015.god., a evo i zasto, radi se o mogucnosti koristenja godisnjeg odmora.

Ako ti je zadnji radni dan 30.06. onda prema ZOR-u imas pravo na samo 1/12 dana godisnjeg odmora za svaki mjesec trajanja radnog odnosa, sto znaci da ako imas pravo na godisnji odmor od 30 dana, 1/12 bi bilo 2,5 dana puta 6 mjeseci jednako 15 dana (pola godisnjega) a ako odes 02.07. imas pravo na cijeli godisnji, svih 30 dana.

 

Informiraj se i razmisli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani,

nakon poslovno uvjetovanog otkaza poslodavac je obećao isplatiti zakonom propisanu otpremninu i jubilarnu nagradu za 15 godina rada, ali samo usmenim putem. nakon 6 mjeseci od prestanka radnog odnosa još nije isplaćena niti jedna kuna. da li radnik ima osnove potraživati od poslodavca iznos otpremnine koji mu pripada obzirom da od poslodavca nema nikakvu pismenu izjavu o isplati otpremnine, i da li postoji nekakav zakonski rok nakon kojeg isplata otpremnine zastarjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija