Jump to content

Otpremnina u slučaju isteka ugovora


bianco

Preporučene objave

Sukladno odredbama članka 10. Zakona o radu, ugovor o radu se može iznimno sklopiti na određeno vrijeme koje je određeno rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja. Ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen u trajanju kraćem od tri godine, ukupno trajanje sklopljenih ugovora o radu ne može biti neprekinuto duže od tri godine, osim u iznimnim slučajevima. Poslodavac s istim radnikom može sklopiti svaki sljedeći uzastopni ugovor o radu na određeno vrijeme samo ako za to postoji objektivan razlog koji u tom ugovoru mora biti naveden. Prekid između dva uzastopna ugovora o radu na određeno vrijeme sklopljena između istog poslodavca i radnika kraći od dva mjeseca ne smatra ne smatra se prekidom. Bitno je napomenuti da ako je ugovor o radu na određeno vrijeme sklopljen protivno odredbama Zakona o radu ili ako radnik nastavi raditi kod poslodavca i nakon isteka vremena za koje je ugovor sklopljen, smatra se da je ugovor sklopljen na neodređeno vrijeme.

Dakle, poslodavac nije dužan nakon tri godine rada radnika temeljem ugovora o radu na određeno vrijeme zaposliti radnika na neodređeno vrijeme. Međutim, u tom slučaju poslodavac radniku nije dužan niti uručiti otkaz ugovor o radu, jer ugovor o radu na određeno vrijeme prestaje istekom ugovora, a ne otkazom, pa stoga otkaz ugovora o radu na određeno vrijeme nije niti potreban, a samim tim radnika NE pripada otpremnina.

 

P.S. Ovo je napisao i "malicovjek", ali sam se pozvao na određeni članak

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija