Jump to content

Otpremnina i naknada sa burze - izračun!


Justi

Preporučene objave

Pozdrav, imam 12 godina neprekinutog radnog staža. Prije 6 godina počeo sam raditi u sadašnjem poduzeću koje je u tih 6 godina imalo dva spajanja sa drugim poduzećima. Mijenjalo se ime poduzeća i potpisao sam novi ugovor o radu identičan prethodnom.

 

Dobio sam poslovno uvjetovani otkaz. U obavijesti o otkazu piše da imam dva mjeseca otkazni rok i da za to vrijeme ne moram dolaziti na posao. Za ta dva mjeseca ću onda dobiti i manju plaću jer mi neće isplaćivati prijevoz i topli obrok.

 

Zanima me nekoliko stvari:

Prvo, imam li pravo na otpremninu za svih 6 godina (a ne samo od zadnjeg spajanja) jer sam tehnički bio na istom radnom mjestu samo su se poduzeća spajala?

 

Drugo, koji prosjek plaća ulazi u obračun za izračun otpremnine i naknade sa HZZ? 3 mjeseca prije datuma uručenja otkaza ili prije završetka otkaznog roka? Ukoliko u obračun ulaze i ova dva mjeseca otkaznog roka, spustit će mi prosjek plaće što je za mene nepovoljno zbog navedenih naknada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema članku 122, stavak 4, ZOR-a, nebi trebao dobiti manju plaću:

citiram "Radniku koji je tijekom otkaznog roka oslobođen obveze rada, poslodavac je dužan isplatiti naknadu plaće i priznati sva ostala prava kao da je radio do isteka otkaznoga roka."

U obračun za izračun otpremnine "prijevoz " ne ulazi, a uzimaju se tri cijela posljednja mjeseca prije prestanka ugovora o radu (završetka otkaznog roka).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija