Jump to content

Otkaz skrivljeno ponašanje zbog bolesti ili neispunjenje plana


zanemarena123

Preporučene objave

Poštovanje

 

Ako već postoji ista tema, molim da me prebacite bez ljutnje.

 

Molila bih za savjet ako se netko našao u sličnoj situaciji.

 

Godinama radim u jednoj osiguravajućoj kući.

 

Nakon godinu dana rada - djelatnici dobivaju ugovor na neodređeno.

Svi mi, na početku godine, potpisujemo preuzetu plansku veličinu - iznos koji se obvežemo ispuniti do kraja godine (to bude dokument na kojem stoje mjeseci, koliko treba napraviti svaki - i na dnu bude ukupan iznos kroz godinu) Plan je dinamički i svi smo svjesni da svaki "slab" mjesec moramo nadoknaditi. Nema fiksne plaće, isključivo provizija.

 

Ukratko - mi se obavežemo koliko moramo napraviti kroz godinu, ali ta planska veličina ništa ne znači.

 

Naime, ako djelatnik završi na bolovanju, ne govorim o gripi, simuliranju... kupovanju vremena - nego o stvarnom bolovanju (srčani udar, lomovi, bilo koja bolest koja traje duže vrijeme) - firma to smatra neispunjenjem plana i osobi uručuje otkaz skrivljeno ponašanje.

 

Uglavnom - ako osoba iz bilo kojeg razloga ne ispuni plan u prva tri mjeseca, ako mu fali i samo 200 kuna od tog plana za tri mjeseca, bez obzira na to što je planska veličina na godinu dana i ugovor na neodređeno - osoba dobiva otkaz skrivljenog ponašanja - bez ikakvih prava.

 

I tako svaka tri mjeseca.

 

Ljudi koji godinama rade, dobro rade, ne kradu, ne varaju poslodavca, ne oštećuju imovinu poslodavca ali su imali nesreću da su oboljeli ili im se jednostavno dogodi jedan loš mjesec te im fali i najmanji postotak - dobivaju otkaz skrivljenog ponašanja.

 

Molim vas, ako itko može, da mi objasni da li se preuzeta planska veličina za godinu dana treba gledati nakon godinu dana ili se otkaz zaista može dati u bilo koje vrijeme ..

 

Da li je neispunjenje plana u bilo kojem dijelu godine te bolest (ne gluma) dovoljan razlog za otkaz - skrivljeno ponašanje?

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite .. bila sam opširna pa možda nisam naglasila da se ne radi o ugovorima o radu na određeno vrijeme.

 

Riječ je o djelatnicima koji rade godinama, čiji su ugovori na neodređeno. .. o ljudima koji su se godinama trudili i ispunjavali planove - a sad im se zalomila bolest ili su jednostavno imali taj peh da jedan kvartal, nakon dugo godina, nisu u planu.

 

Naime.. ako osoba radi siječanj i veljaču, a u ožujku završi u bolnici i cijeli mjesec bude tamo - dobije otkaz skrivljenog ponašanja jer nije ispunila plan - a plan se ne umanjuje za trajanja bolesti.

 

Molim Vas - da li je bolest ili jedan "slabiji" kvartal u pet.. šest ili više godina zaista dovoljan razlog da osoba, koja je do tada imala ugovor na neodređeno, ispunjavala sve obaveze, radila pošteno, dobije otkaz skrivljenog ponašanja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija