Jump to content

nasljedstvo


anonimno

Preporučene objave

Udana sam i majka dvoje djece, jedno iz prvog braka a drugo u postojećem. Moj suprug ima također dijete iz prvog braka. Posjadujemo određenu imovinu, dva stana, dva automobila, brod i nešto novca na bankovnom računu. prblem je u tome što je suprug vlasnik svega, naime tako želi jer je on stjecatelj imovine tijekom braka. mene interesita kakva su prava mene i moje djece u slučaju nasljeđivanja, jer je s njim nemoguće to riješiti. Tvrdoglav je i uporno želi na sebe sve tvrdeći da smo mi zbrinuti. Ja se naime bojim njegove prve supruge, koja ga je ostavila, situirana je ali ima indicija da bi rado preko kćeri dijelila našu imovinu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve steceno radom ili u vezi rada za vrijeme braka je bracna stecevina i suvlasnik ste s muzem pola pola ako bracnim ugovorom nije drugacije dogovoreno.

Njegovu imovinu ako umre nasljedjujete vi, njegovo dijete i zajednicka djeca u jednakim dijelovima.

Zasto ste tako nepovjerljivi pa zar ne mislite da ce vas vasa djeca nadzivjeti pa onda nije vazno? a sto ako vi prije umrijete nego vas muz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, ali u tome i je cijeli problem. Ako ja umrem prije supruga, moje dijete iz prvog braka koje živi s nama ostaje bez ičega, praktički na ulici. Mene više smeta nepovjerenje moga supruga, jer je rezolutno odbio knjiženje imovine na nas oboje, inzistira samo na svom imenu, uz obrazloženje da želi zaštititi svoje dijete iz prvog braka od mene. Na koji način, ako je i ovako već zaštićeno, moje dijete nije........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija