Jump to content

oporuka


anonimno

Preporučene objave

Za zivota Vasa majka moze darovati svoju imovinu kome zeli, pa i Vama. Medjutim, prije takovog cina bilo bi dobro razgovarati sa nosiocem hipoteke u smislu daljnje otplate tog stana.

 

Nosiocu hipoteke je bitno da se stan otplacuje, a prenosenjem imovine na trecu osobu (pa i darovnim ugovorom) prenose se i tereti, pa tako i hipoteka. Dakle, ako majka daruje stan Vama za zivota, prenosi se i hipoteka na Vas, bitno je da se ona otplacuje redovno i sa nosiocem hipoteke nece biti vecih problema.

 

Sto se Vaseg polubrata tice, on u tom slucaju vise nema sto potrazivati niti od koga ukoliko je to cjelokupna imovina Vase majke (a koju daruje Vama).

 

Ukoliko je Vasa majka zdrava, prisebna osoba (ili kako se vec to zakonima definira), Vas polubrat nema osnova za pobijanje takovog ugovora.

 

Ukoliko postoji nacin za pobijanje takovog ugovora, bilo bi dobro da to netko konkretno objasni, jer ima jos slicnih slucajeva ...

 

Zasto inzistirati na oporuci ? Ili se Vasa majka boji da je necete izbaciti van iz stana kada Vam ga daruje ? Usput, Vas polubrat u tom slucaju ima pravo na nuzni dio ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija