Jump to content

Ovrha T-coma za pretplatu od prije 10 godina


Scarlet8788

Preporučene objave

S obzirom da se ovdje dosta priča o ovrhama T-coma imam pitanje za sve upućene.

Naime, pred 3 godine suprug je na kućnu adresu dobio obavijest o dugovanju prema T-comu za neku pretplatu koja je tada već bila stara 7 godina. Naime, netko koga je poznavao u to vrijeme je radio u T-comu i taj netko mu je rekao da mu može osigurati mobitel koji je tada bio novi i skup, a u pretplati je bio za nešto malo novaca, a da pritom će mu u sistemu napraviti da mu se ta pretplata nigdje ne vidi i da je ne plaća. Drugim riječima, dobio je mobitel za nešto malo novaca u nekoj tarifi na pretplatu a da tu pretplatu paralelno nikada nije plaćao jer mu je, eto, taj netko rekao da mu to može maknuti u sistemu. Suprug je tada bio ,a što reći nego mlad i naivan, 18 godina... Od preuzimanja tog mobitela on je s obitelji promijenio dvije adrese a za vrijeme boravka na tim adresama nikada ništa nije dobio u smislu računa, obavijesti i slično. I onda se dogodi odjednom, na treću adresu, gdje smo i sada, on dobije obavijest o pokretanju ovršnog postupka na iznos glavnice 19.500,00kn i još 19.200,00 kn kamate!!! Pokušali smo preko odvjetnice, suprug nema ništa na sebi, živimo u kući njegovig roditelja, dugo je bio nezaposlen, slali smo potvrde o imovinskom stanju... Jedino što smo dobili natrag na žalbu s opisom financijskog stanja bio je taj poziv da dostavimo potvrdu da nema nikakve nekretnine ni pokretnine te da je nezaposlen. I poslije toga ništa. Pred godinu i pol su mu i sjeli na račun te mu je isti blokiran. do sad smo otplatili tek mali dio cca 5000,00 kn, a s druge strane kamata samo raste s vremenom. Molim Vas informaciju što učiniti? Spremni smo za neku nagodbu i ako bi bilo moguće otplatili bismo barem glavnicu ? Molim Vas barem da me usmjerite u kom smjeru ići, na što obratiti pozornost, pisala bi i novu žalbu,nagodbu...molim Vas savjet.

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za žalbu je (vjerojatno) prekasno. Dobro rezonirate - mlad i naivan, pa su ga preveslali, iako to nije opravdanje.

 

U ovakvoj situaciji, najbolje i zapravo jedino realno što možete napraviti jeste obratiti se ovrhovoditelju odnosno njihovom zastupniku i pokušati odrediti neki obročni plan otplate uz eventualnu suspenziju tijeka kamata, pod uvjetom da ćete se pridržavati plana otplate. To je jasno njihova dobra volja, ali i njima je u interesu da novac dobe što prije, a ne da se još godinama natežu s time, uz neizvjesnost naplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To što trenutno imate (skidanje sredstava s računa od strane Fine) je vjerojatno povoljnije od nekog dogovora/nagodbe s ovrhovoditeljem.

God. zatezne kamate su vam 12% od glavnice duga, što je oko 6% godišnje od ukupnog duga.

Dogovor bi mogao biti takav da vas u slučaju neplaćanja može dovesti u još težu situaciju, a takve opasnosti nema preko Fine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na savjetu. S obzirom da Hanžeković i ostatak uvijek imaju važnijeg posla od nas malih koji molimo neku nagodbu, molim Vas savjet na koji način napisati / zamoliti konkretnu nagodbu. Naime, uglavnom je teško dogovoriti neki konkretan sastanak na kojem bismo iznijeli svoje mogućnosti što se tiče otplate u gotovini,a pismenim putem to, se kako je već rečeno, oteže već jako dugo. Imate li neka saznanja iz konkretnih iskustava na koji način pristupiti prijedlogu nagodbe? I na kraju, nagodba treba ići direktno s T-comom ili baš sa Hanžekovićevim uredom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nagodbu ćete raditi sa spomenutim uredom, jer su oni njihovi punomoćnici. Ovrhoditelj bi vas ionako uputio njima. Po mom mišljenju, bilo bi najbolje da odete do njih i zatražite razgovor, gdje ćete iznijeti vaš prijedlog i mogućnosti, vidjeti odgovara li to i njima i pokušati napraviti neki plan otplate temeljem tog dogovora. Sve treba staviti na papir i dobro pročitati prije potpisa, da vam ne uvale štogod drugo od dogovorenog. Jasno, bilo bi oportuno da imate odvjetnika sa sobom, ali sami znate kakve mogućnosti imate. U svakom slučaju oprezno, da ne bi ispalo gore od trenutnog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija