Jump to content

Nakon sastavljanja oporuke


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav svima. Moja majka je sastavila oporuku i proctitala je i potpisala pred dva svjedoka. Medjutim, kako je nepokretna, i ne moze se kretati, a htjela bi oporuku pohraniti na sigurno, negdje je cula da se ista moze pohraniti na sudu. Da li je tu oporuku potrebno odnijeti na sud i ako da, da li da je na sud odnesu svjedoci, ili to smije napraviti netko od rodbine? I ukoliko postoji vise kopija oporuke, kako sa njima? Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne treba ju pohranit da bi bila valjana, ali ja bih svakako preporučila jer je to najbolji način da se osigurate da se oporuk ane izgubi ili uništi...milsim da je pristojba 100,00 kuna. Majka će vam dobit zaključak suda da je oporuka pohranjena i nakon smrti oporuka se otvara na ostavinskoj raspravi.

Nosit može bilo tko jer je predlagatelj Vaša majka, a u prijemni kancel suda ju može odnijeti bilo tko...dovoljno je u prijedlogu u 2 rečenice napisat da se predlaže da se oporuka pohrani na sudu, te da se nakon smrti objavi. Oporuku možete staviti u kuvertu i čvrsto zalijepiti jer se sadržaj objavljuje tek nakon smrti.Dobro je da imate 2 primjerka prijedloga i da Vam jedan potvrde na sudu kad predate oporuku.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija