Jump to content

Pravo oca


Ad Acta

Preporučene objave

Poštovani,

Molio bi za pomoć da mi se razjasni je sam li u pravu sa svojim razmišljanjem.Ukratko razveden sam djeca žive s majkom uredno podmirujem alimentaciju,redovno kontaktiram djecu što više nikad se nije ni izgubio kontakt koji je konstruktivan u svim segmentima i nemam nikakvih pravnih prepreka koja bi me u tome ograničavala.

Naime ja sam kćeri opravdao dva sata prethodno u dogovoru s razrednicom jer joj je taj dan bio rođendan.Međutim na informacijama sam sreo bivšu koja me napala kako ja to nemam prava i.t.d. te je te sate na inzistiranje pretvorila u neopravdane.Kći je inače 3 razred srednje nije problematična,nema loše ocjene,ni puno izostanka što i razrednica potvrđuje.

U obiteljskom zakonu Članaku 99.(1) Roditelji bez obzira žive li zajedno ili odvojeno ravnopravno, zajednički i sporazumno skrbe odjetetu, osim ako je ovim Zakonom drukčije određeno.(2) Samo jedan roditelj skrbi o djetetu ako je drugi umro, proglašen umrlim, lišen roditeljske skrbi,lišen potpuno poslovne sposobnosti, djelomice lišen poslovne sposobnosti u odnosu na roditeljsku skrb ili jespriječen.

 

Po tome bih rekao da imam pravo opravdati eventualni izostanak djeteta koji je u mom saznanju ako postoj opravdani razlog a nije na štetu djeteta,kao i u drugim segmentima života djeteta kad mu je potrebna moja pomoć. :hamlet:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naime ja sam kćeri opravdao dva sata prethodno u dogovoru s razrednicom jer joj je taj dan bio rođendan.

 

..... sreo bivšu koja me napala kako ja to nemam prava i.t.d. te je te sate na inzistiranje pretvorila u neopravdane.

Po tome bih rekao da imam pravo opravdati eventualni izostanak djeteta koji je u mom saznanju ako postoj opravdani razlog a nije na štetu djeteta,kao i u drugim segmentima života djeteta kad mu je potrebna moja pomoć. :hamlet:

 

budite sigurni u sebe

 

pismeno to dajete centru za soc skrb i odite ponovo do razrednika i inzistirajte da je to bio u dogovoru

 

a kcer pitajte da li zeli zivjeti kod vas, pa pokrenite takav postupak ako da

 

ona sad ima blizu 18 i moze odluciti za sebe, a sigurno za nju nije dobro to sto joj se prave nepotrebni problemi u skoli

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija