Jump to content

UPORABNA??


anonimno

Preporučene objave

Vlasnica sam zgrade izgrađene 1980.g,koja je već 1991.g. ucrtana kao kuća i cisterna.

kako sam kuću kupila iz razloga bavljenja privatnom djelatnošću, obavezna sam imati uporabnu dozvolu.

Zanima me slijedeće:

Ako je kuća prema tadašnjim propisima odn. Zakonu o izgradnji objekta (N.N.20/75) mogla biti sagrađena na način da je osoba koja je gradila objekt tj. investitor sama mogla vršiti nadzor radova ako je imala radnike s odgovarajućom stručnom spremom, da li sadašnje Službe za prostorno uređenje imaju zakonsko pravo tražiti podatke o sudionicima u gradnji te pisanu izjavu izvođača o izvedenim radovima, a u svrhu dobivanja uporabne dozvole?!?

Napominjem da je zgrada rađena temljem uredne građevinske i lokacijske dozvole.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

probelem je u tome što Rješenjem (bez izlaska na teren), već samo temeljem zahtjeva za izdavanjem uporabne i prilaganjem potrebne dokumentacije traže "podatke o sudionicima u gradnji te pisanu izjavu izvođača o izvedenim radovima". Ali 1982.g. kad je kuća građena nije vrijedio Zakon koji vrijedi od N.N.75/03, 100/04.g. na ovamo, logično, nije mi jasno zašto bi tražili nešto što onda nije bilo zakonski regulirano. Nije li npr. logično da se to traži za građevine izgrađene od stupanja na snagu Zakona pa nadalje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve je nekoliko puta obrazloženo. Gradio je prijašnji vlasnik,kuću sam kupila pred 3 godine,s potpuno urednom dokumentacijom osim uporabne dozvole.

Imam osjećaj da je zapravo problem u referentu koji to rješava. Čisto me zanima još nečije mišljenje. Konzultirala sam se s vlasnicom jednog arhitektonskog biroa koja dijeli moje mišljenje,da je nelogično zahtjevati da udovoljim zahtjevima propisanim po novom Zakonu ako u vrijeme gradnje taj Zakon nije bio na snazi,pa se nisu tražili ni takvi uvjeti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija