Jump to content

Trajanje preraspodjele i izjave o suglasnosti


vector

Preporučene objave

Poštovani molio bih odgovor na tri pitanja:

1. Odnosi li se poslodavčeva Odluka o preraspodjeli radnog vremena i radnikova izjava o dobrovoljnom pristanku na rad dulji od (bivših) 48 sati tjedno do raskida ugovora o radu ili ih je potrebno svake poslovne godine donositi?

 

2. U praksi, može li se napraviti izvanredni otkaz ugovora o radu u slučaju neisplate samo jedne plaće?

 

3. U slučaju neisplate plaće mora li na obračunu iste biti navedeno da se obračun odnosi na neisplaćenu plaću (pošto je to "kao" ovršna isprava) te moraju li obračuni biti ovjereni od strane poslodavca?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

vector,

ad.1. vam je odgovorila PETRAANA.

ad.2.Mislili ste : Vi možete otkazati ugovor o radu na pomenuti način ali ako ste misluili "da li je neisplata jedne plaće razlog zbog kojeg bi izvanredni otkaz od strane radnika bio dopušten tu je situacija malo "teža", iako iz bogate prakse opravdan razlozi za takovo otkazvanje su npr. slučajevi kada poslodavac neuredno izvršava svoje obveze, kada se ne primjenjuju mjere i postupci zaštite na radu pa je ugrožena sigurnost radnika, kada se ne isplaćuju plaća i naknade uopće ili u cijelosti, kada se radnika uznemirava i slično. Osim toga Vi biste morali otkazati u roku 15 dana od neisplete plaće jer tako propsuje ZOR u

Izvanredni otkaz ugovora o radu

Članak 116.

(1) Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć.

(2) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji.

 

(3) Stranka ugovora o radu koja, u slučaju iz stavka 1. ovoga članka, izvanredno otkaže ugovor o radu, ima pravo od stranke koja je kriva za otkaz tražiti naknadu štete zbog neizvršenja ugovorom o radu preuzetih obveza

Dajkle je to "naegnuto".

ad.3. MORA biti navedeno da je to OBRAČUN neisplaćene Plaće,sa žigom i potpisom ovlaštene osobe,jer samo u tom slučaju i takav obračun je OVRŠNA isprava. Uloliko Vam poslodavac nebi dao takav obračun nakon vašeg upozorenja u slučaju da ga prijavite Inspektoratu za RO,pedviđrena je prema:

Najteži prekršaji poslodavca

 

Članak 229.

(1) Novčanom kaznom od 61.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj poslodavac pravna osoba:

34) ako radniku ne dostavi obračun dugovane, a neisplaćene plaće, naknade plaće ili otpremnine, ili ako obračun nema propisani sadržaj (članak 93. stavci 2. i 4.)

Evo liko odmene.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija