Jump to content

Pobijanje darovnog ugovora i ovrha roditelja


iPac

Preporučene objave

Poštovani,

 

nisam siguran pod koju temu bih se smjestio pa sam izabrao ovu...

 

Naime, majka i ja sklopili smo darovni ugovor kojim mi je darovala svoje suvlasništvo nekretnine u Zagrebu, konkretno 8/30 kuće i 2/6 zemljišta. Ugovor smo sklopili u 5. mj. 2014. godine, međutim, u 8. mj. iste godine došlo je rješenje suda tužitelja Raiffeisen bank Austria d.d. protiv tuženika moje majke, a da se namire prodajom predmetnih nekretnina (postoje još 3 suvlasnika, nije etažirano i sve je u raspadnom stanju - da se ikako može već bi davno to prodali da pokrijemo svoje dugove), međutim s obzirom da je tada već bilo u mom vlasništvu prijedlog uknjižbe tužitelja je odbijen.

 

Danas je majci stigao poziv, tj. tužba radi pobijanja pravne radnje dužnika na štetu vjerovnika. Majka se prvotužena a ja sam drugotuženi. Ovrha tužitelja je iz 2008. godine i odnosi se na dugovanje od 25.000 kn + zatezne kamate. Naime, majka je dok je još radila i bila zdrava podigla kredit u Raiffeisen banci te ostala bez posla i teško se razbolila, ima karcinom, jedva išta može raditi i nema nikakva primanja, niti mirovinu. Da napomenem, majka ima u vlasništvu još jednu nekretninu, 1/2 stana u Zagrebu.

 

Također, pretpostavljam da se ovo odnosi na zakon o zaštiti potrošača, ...ali pa nismo radili prijepis zbog njenih dugovanja, nego zato što je prije nekoliko godina darovala dio predmetne kuće mome maloljetnom bratu, a meni nije, i to zato što sam do 1. mj. 2014. godine bio dužan ko grčka (100.000 kn PBZ, 50.000 kn ostalo), te sam kroz dvije godine napornog rada uspio sve podmiriti.

 

Predmetna kuća i zemljište su moje jedino vlasništvo i mjesto gdje živim od rođenja te sam tamo i prijavljen. Ne znam jesam li sve pokrio, vjerojatno nisam, no malo sam izvan sebe te Vas ovim putem želim zamoliti za pravni savjet što učiniti...

 

 

Za sve nadopune upita stojim na raspolaganju.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija