Jump to content

Trebam savjet u vezi punomoći


Sokolski

Preporučene objave

U situaciji sam da mi je otac teško bolestan, leži u bolnici, a majka mi je isto tako dugo godina bolesna pa bi ja kao njihov jedini sin trebao neki pravno važeći dokument da ih mogu zastupati. Dok sam bio u banci i raspitivao se kako bi mogao raspolagati očevim bankovnim računom i karticama, rekli su mi da je potrebno donjeti punomoć od javnog bilježnika u kojoj moraju biti navedeni određeni podaci. Eto nažalost tražeći po internetu neke informacije ostao sam zbunjen s općom i specijalnom punomoći, što se kojom može a što ne pa ako bi netko bio voljan da mi ukratko pojasni. Evo konkretno otac je prodao auto, a nije zaključio kupoprodajni ugovor pa bi ja sada to trebao umjesto njega, te raspolagati njegovim bankovnim računom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo konkretno otac je prodao auto, a nije zaključio kupoprodajni ugovor pa bi ja sada to trebao umjesto njega, te raspolagati njegovim bankovnim računom.

u punomoći nek precizira koje radnje možete poduzimati,

 

 

P U N O M OĆ

Ja, ___________________________________, rođen-a ________________, u______________(ime i prezime) (datum) (mjesto rodjenja)sa prebivalištem u RH na adresi: __________________________________________________ _Br. osobne iskaznice: _______________________ izdate: ___________________________(broj) (datum izdavanja)od strane: ________________________________(naziv organa koji je izdao O.I.)

OPUNOMOĆUJEM___________________________________ iz ___________________, ____________________(ime i prezime) (naziv mjesta prebivališta) (JMBG)da može u moje ime i za moj račun preuzeti slijedeće radnje:__________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _____________________________

Punomoć dajem do:_____________________U_____________________, _____________(mjesto) (datum)

Potpis davaoca punomoći_______________________________

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija