Jump to content

Ostavinska reasprava bez oporuke


Božidar123

Preporučene objave

Poštovani,

nakon smrti moga oca, koj nije osavio oporuku, njegovu imovinu trebamo naslijediti ja (sin ), moj brat, sestra inaša majka. Majka je cijelo vrijeme bila domaćica , a sve što je moj otac stekao, stekao je dijelom od nasljedstva i dijelom od plaće i to sve dok je bio u braku s našom majkom. Zaima me ima li naša majka pravo na bračnu stečevinu i koliku i kako se bračna stečevina ustanovljuje za kuću koja je izgrađena na naslijeđenoj zemlji PRIJE 1998.

Pozdrav i unaprijed vala na odgovoru

uređeno: od Božidar123
naknadno upoznat s nekim činjenicama
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima li naša majka pravo na bračnu stečevinu i koliku i kako se bračna stečevina ustanovljuje za kuću koja je izgrađena na naslijeđenoj zemlji PRIJE 1998.

sasvim je izvjesno da majka ima udjela u bračnoj stečevini,a budući na vrijeme završetka gradnje kuće,udio vaše majke u bračnoj stečevini prosuđivat će se prema Zakonu o braku i porodičnim odnosima,kojim je bilo propisano da imovina bračnih drugova predstavlja zajedničko vlasništvo, te da se kod utvrđivanja suvlasničkih dijelova udio bračnog druga u zajedničkoj imovini određuje prema njegovom doprinosu u stjecanju te imovine (članak 281. st. 1. i 2.),što je razlika u odnosu na važeći Obiteljski zakon,prema kojem su bračni drugovi u jednakim dijelovima suvlasnici na bračnoj stečevini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija