Jump to content

požurnica za legalizaciju zbog nastavka rada ugostiteljske djelatnosti


tvectvec

Preporučene objave

Poštovani,

 

Za početak se nadam da sam pogodio podforum. Znači stvar je ovakva, moji se bave ugostiteljskom djelatnošću cca 30 godina. I to sezonski. Taj objekt nije naše vlasništvo nego u najmu. Podnijet je zahtjev za legalizaciju onda kad su svi podnosili. Predan je samo onaj zahtjev. Sad sam dobio neko rješenje da se za objekat traži uporabna dozvola koju može samo dobiti vlasnik (privremenu) dok nedovrši se legalizacija kompletna. Mi kao osobe koje smo to unajmili nemožemo nastaviti rad u takvom nelegalnom objektu, dok bi znači vlasnik mogao (privremena neka dozvola) al treba prebacit obrt i sve na sebe (on nije u mogućnosti raditi zbog drugih obveza, zato je i iznajmljeno). Stoga sam im mislio donijeti potvrdu da je legalizacija tog objekta u tijeku. Jel to oni prihvaćaju? Na kraju krajeva spremni smo poslati požurnicu (i komplementirati dokumentaciju, geodetski snimak, arhitekt sve to smo napravili samo smo čekali da oni jave da se to donese kao dopuna dokumentacije) da se naš predmet riješi do ljeta da možemo dobiti dozvolu za rad. To je cca. 2 mjeseca još. Jel prihvaćaju onda tu požurnicu kao dokaz, ako ne koliko se čeka na dobivanje konačnog rješenja nakon slanja te požurnice? Znači mi smo spremni platiti legalizaciju samo da možemo početi raditi,jer svejedno je platila se legalizacija sad ili za godinu dana nama je bitno da su papiri čisti i da se počme raditi.Zna li itko jel to moguće, stalno mijenjaju te zakone, toliko je apsurdnosti jer ja moram ispaštati što legalizacija nije riješena,ja sam predao zahtjev (odnosno vlasnik objekta) i čekam 2 godine na odgovor (geodet i arhitekt su mi u ladici i čekam da pošalju dopis kad da donesem to, zar tako i nije govoreno po novinama, TV-u). Znači ako mi neprihvate to da je postupak legalizacije tog objekta u tijeku nepreostaje mi ništa nego slati požurnicu da se taj predmet riješi jer mi treba da mogu početi raditi, sezona je pred vratima. Znači zna itko jel se taj predmet može brzinski riješiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja poslalo županijskim i gradskim upravnim odjelima uputu da se po hitnom postupku mogu rješavati predmeti ozakonjenja zgrada namijenjenih obavljanju djelatnosti, najbolje vam je otići najbližeg Ureda za prost.planiranje i gradnju, iznesete problem i vjerovatno će vam dati najprecizniji odgovor.

Posebno, šta vama znaći to njihovo "mogu".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A hvala Vam i mislio sam, a jel pomaže dopis direktno u ministarstvo sa objašnjenjem konkretnog slučaja pa nakon tog dopisa jel postoji mogućnost da mi ministarstvo da dozvolu za rad do okončanja postupka legalizacije (koliko uopće treba da oni odgovore na dopis) , te da nakon postupka legalizacije im donesem papire na uvid, a da posao u međuvremenu nepati odnosno da mogu raditi bez bojazni od inspekcija i sl. Ima li tko iskustva s tim, kako to završava? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sumnjam, vjerovatno će vas i oni uputiti na gradska upravna tijela jer su oni zaduženi za poslove legalizacije. Zato su i poslali uputu da mogu po hitnom postupku rješavati postupke ozakonjenja zgrada namjenjenih obavljanju djelatnosti.

Koliko je meni poznato, jedino Ministarstvo turizma izdaje, kada se radi o kategorizaciji apartmana, privremene kategorizacije temeljem dokaza da je pokrenut postupak legalizacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Spitfire imam još jedno pitanje pa ako znate odgovor, jel moguće dosadašnji moj ugostiteljski obrt odnosno vrstu smještajnog objekta (za koji treba uporabna dozvola po novom zakonu) prebaciti u drugu vrstu smještajnog objekta (minimalni tehnički uvjeti su lakše ispunjivi). Doduše za ovu drugu i ispunjavamo zakonom propisane obveze (mtu). Pitam jer me zanima dal može sve ostati na dosadašnjem obrtu samo da tražim novu kategorizaciju smještaja, a da mi mb obrta i sve ostalo ostane isto, jer nebi mjenjao ni vrstu djelatnosti, ni ime obrta ni sjedište apsolutno ništa, jel to moguće ili opet slijedi komplikacija s birokracijom i zatvaranje ovog obrta i otvaranje novog, skupljanje svih mogućih papira ispočetka itd...Sve obveze su uredno plačene, nikad nismo imali nikakve dugove prema nikom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani,

 

Zanima me pošto sam dobio odbijenicu (rješenje) za sezonski rad ugostiteljskog objekta od nadležnog ureda jer sam zakasnio s zahtjevom (iz objektivnih razloga) jel mogu uputiti žalbu ministarstvu da mi odobre rad, jer piše u zakonu da se možeš žaliti na rješenje nadležnog ureda. Koliko se čeka na odgovor jel postoji neki rok za koliko moraju odgovoriti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija