Jump to content

HITNO Nakon porodiljnog - premjestaj u drugo mjesto rada


Ivanka1972

Preporučene objave

Ljubazno molim za hitan savjet... radim u manjoj privatnoj firmi vise od 12 godina.Nedavno mi je zavrsio porodiljni i vratila sam se na staro radno mjesto Poslodavac mi je ubrzo najavio ( nakon 3 tj rada) da ce me poslati na isto radno mjesto u drugi grad ( jer nas kao ima previse u uredu a u dr gradu fali) sto sam sutradan dobila i napismeno (radim u Karlovcu a salje me u Osijek). Odmah mi je rekao i da ne ocekujem da mi placa smjestaj ili putne troskove ( usmeno, ne pismeno).Rekla sam mu kako imam malo dijete i da se ne mogu trajno preseliti niti mi je sama placa dovoljna da bi pokrila troskove smjestaja/svakodnevnog prijevoza/sl na sto mi je rekao da onda sama dam otkaz, i da me on moze poslati u drugi grad jer mi tako stoji u ugovoru. Nisam u poziciji da dam otkaz jer nam je ovo jedini izvor prihoda i imam kredit a on mi ne zeli dati sam otkaz kojim bih ostvarila pravo na otkazni rok/ otpremninu. Imam li ikakva prava s obzirom da mi u ugovoru pise

mjesto rada :

KA, ili prema nalogu poslodavca

 

Do sada sam iskljucivo radila u KA, koje je i sjediste firme, odnosno gl mj rada, nikad bila upucena niti na sluzbeni put, i ovakvih premjestaja do sada nije bilo.

u zakonu pise da ugovor o radu mora sadrzavati podatak o mjestu rada, a ako ne postoji STALNO ILI GLAVNO mjesto rada napomenu da se rad obavlja na različitim mjestima (clanak15. stavak 1. i tocka 2. ZOR).

Tumacim li dobro zakon jer u mom slucaju postoji i stalno i gl mjesto rada, i znam da me moze poslati na sluzbeni put ali moze li me trajno premjestiti u drugi grad tolike udaljenosti bez da mi osigura smjestaj, odnosno mjenja prebivaliste?

 

Puno hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

Vi morate sačekati Poslodavčevu Odluku o Redovitom otkazu ugovora o radu iz poslovno uvjetovanih razloga . On mora obrazložiti svoju odluku. Na tu če te odluku uložiti ZZP u zavisnosti što će u njoj pisati. Znate, ako je prestala potreba za radom na Vašem radnom mjestu, teško će te se obraniti. Na žalost.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hurus, najljepse hvala na odgovoru... mislim da cu prije dobiti izvanredni otkaz, kako mi je danas najavio-ako nemogu obavljati rad u drugom gradu.

sad sam jos vise u soku i nevjerici sto da radim. izvanrednim potpuno gubim ikakva prava. on meni ocito ne zeli dati poslovno uvjetovani otkaz, vjerujem iz razloga isplate otpremnine ( koja bi u mom slucaju bila stvarno mala). ma nevjerojatno mi je da me moze samo tako poslati na rad u drugi grad( i promjeniti mi prebivaliste i ne platiti smjestaj ni put) i da je to po zakonu??pa i da pristanem moja placa mi nije dovoljna da pokrijem troskove smjestaja, rezija, hrane, puta... to je apsurd. niti mogu ostaviti djete( sama brinem o njemu) imam kredit za stan- dakle, uz dodatne troskove u OS i dalje bih morala placati kredit i rezije u Ka.neizvedivo! mogu li se zaliti putem ZZP na njegovu odluku da me preseli u drugi grad bez ikakvih prava( na smjestaj, troskove puta..) ??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija