Jump to content

Pravni savjet


Captol

Preporučene objave

Pozdrav,

 

situacija je ovakva, moj otac je gradio sa svojom ženom koja meni nije majka kuću i od samog početka se obećavalo svaki put kad bi se spominjala kuća da će kuća koja ima prizemlje i prvi kat te se nalazi u okolici Zagreba biti podijeljena na sljedeći način (ja sam ocu jedino dijete, a njegova žena nema djecu): ja ću dobiti jedan stan, tj prizemlje, a da će oni živjeti na 1. katu. To su oni obećavali da će tako bit i da ne može nikako drugačije bit, sastavljena je oporuka od strane oca sa njegovim potpisom gdje piše isto što sam i ja rekao. Od samog početka gradnje kuće sam ja naravno prisustovao i radio, ulagao i ponešto novaca. Zatim sam se ja i uselio u prizemlje za koje sam dobio dopuštenje od oca da mogu tu živjeti i tu živim već 26 godina. Stan je bio totalno ne uređen, znači samo suhi zidovi, a ja sam taj stan totalno uredio i danas je to završen stan iz unutra.

 

Problem je taj što otac zahtjeva da se kuća dalje financira, tj. čak me ucjenio, te mi dao do znanja da njegove namjere nisu baš čiste kako je to sve lijepo izgledalo, a moga imena nema nigdje na papiru ni da sam ja ulagao, osim na oporuci koja se može promjeniti kad god se želi., ali za to ja imam svjedoke koji su znali i kako je kuća trebala biti raspoređena i znaju koliko sam ja ulagao u kuću.

 

Mene zanima kakvo je moje pravo za taj stan, jer me otac doslovno ucjenjuje , tj. može li on mene izbaciti, mogu li ja tražiti da mi se stan prepiše putem suda...Kakva su moja prava??? Naravno otac ne želi uopće pričati o prijepisu ili nekom ugovoru.

 

Molim pomoć da mi neko kaže što mi je činiti i jeli mi pametno pokrenuti sudski postupak.

 

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija