Jump to content

dioba zajedničkog vlasništva, pozajmica


olujnonebo

Preporučene objave

Poštovani, najljepše molim Vaš savjet glede mog pravnog problema:

vlasnik sam 1/2 stana, drugi me je suvlasnik pred 8 godina obećao isplatiti iz tog stana usmeno, te to usmeno obećanje imam potkrijepljeno njegovim e-mailovima da će me isplatiti. On živi u tom stanu (ne plaća mi najam) i izbjegava miran dogovor. Kakva su moja prava osim mogućeg potraživanja pola iznosa najma za 3-5 god. zbog zastare :( i polovine iznosa od prodaje stana na dražbi?

Najvjerojatnije će on htjeti otkupiti stan na dražbi zbog smanjenog iznosa. Da li mogu kao dokaz na sudu predočiti njegove e-mailove u kojima on prihvaća obvezu i obećava me isplatiti, kao pozajmicu, tj. dugovanje nastalo određenim iznosom određenog datuma, te ga na temelju toga tretirati kamatama? Ako da, kakve su mi realne šanse za dobivanje spora? Da razjasnimo, nemam lihvarskih apetita.

Ja sam prije 8 god. (u vrijeme dogovorene isplate) uzeo kredit za kupnju svog stana, računajući po našem dogovoru da ću polovinu kredita vratiti banci u roku max pola godine. Pošto on sad odbija na sebe preuzeti dio kamata koje ja imam a ne bi ih imao da me je isplatio u razumnom roku, primoran sam, nažalost tražiti takav savjet

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija