Jump to content

nužni dio i dosmrtno uzdržavanje


anonimno

Preporučene objave

Moj svekar je imao dva brata i sestru. Oba su brata pokojna, a on i sestra ostali su bez ikakvog nasljedstva.

Naime, još šezdesetih godina zbog prava na dječji doplatak svekar, brat i sestra odrekli su se kompletnog nasljedstva u korist trećeg brata koji nije bio oženjen niti imao djecu. Svi su smatrali da je to samo formalnost i idila je trajala sve do smrti brata koji je bio jedini vlasnik svega, ali bez potomaka pa se očekivalo da će se imovina podijeliti između mog svekra, njegove sestre i djece pokojnog drugog brata.....ALI......Na ostavinskoj raspravi se objelodani da je pokojnik sve ostavio dvjema kćerima pokojnog brata i to ugovorom o doživotnom uzdržavanju. Tako su moj svekar i njegova sestra ostali bez ičega. Da li je to zakonito ili imaju pravo na nekakav nužni dio, pogotovo stoga što je moj svekar posljednjih godina jedini i radio na imanju (vinogradi itd.) s obzirom na tešku bolest, a onda i smrt jednog pa drugog brata, a danas ne može ni prići blizu rodne kuće i imanja jer su nasljednice promijenile sve brave i izbacile njegove stvari rekavši da tu nema više ništa što mu pripada.

Još je u šoku, ali namjerava pokrenuti sudski postupak zajedno sa svojom sestrom koja je također ostala bez ikakvog nasljedstva pa me zanima ima li ikakve osnove nadati se nekakvom nužnom dijelu ili je bolje sve zaboraviti i što prije preboljeti i gubitak i prevaru jer za navedeni ugovor nitko nije znao osim nasljednica i pokojnika?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija