Jump to content

Pobijanje darovnog ugovora


venera1960

Preporučene objave

Poštovani molim Vas za pomoć.

Naime 1997 god. sklopila sam darovni ugovor sa mojim ocem u idealnim djelovima, ja 2/7 on 5/7, jer je to bio jedini način da dobijem kredit za kuću koju sam počela graditi na očevoj čestici,uz njegovu kuću,a moja nije još bila ucrtana. Nažalost otac mi je umro 2000 god,a kuća još nije bila ucrtana.

Na ostavinskoj te godine po savjetu jedne od nasljednice koja je radila na sudu trebala je nastati nova čestica na kojoj je bila moja kuća i u rješenju piše da tu česticu ja nasljeđujem.No nakon pravomoćnosti rješenja nasljednica povlači elaborat sa katastra i više ga nikad nije vratila, tako da ta čestica nije nastala. Sada sam saznala da ja u biti ništa nisam ni nasljedila po takvom rješenju.

Sve vrijeme sam probala to riješiti ali nisam uspjela i sada ponovno pokušavam i saznajem da u biti moram tužbom ponovno pokrenuti ostavinski postupak.

Zanima me:

1. Da li mogu ostale nasljednice tužiti zbog prevare jer se nisu žalile na ostavinsku i nanjele su mi ogroman trošak sve ove godine?

2.Da li mi mogu osporiti darovni ugovor jer sam se u prvoj ostavinskoj odrekla te 2/7 u njihovoj kući, ali tek kad nastane moja čestica. Kako ona nije nastala to bi mi bio jedini način da nadoknadim troškove za sve te godine?

Puno Vam hvala na bilo kakvoj pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da kuća je potpuno gotova .Vlasnik sam ja -vanknjižni. . Jer mi je otac "darovao" moju kuću darovnim ugovorom, ovjereno kod javnog bilježnika gdje piše da sam je ja i suprug napravili svojim sredstvima. Jedino nakon smrti oca ostale mi nasljednice ne dozvoljavaju da je ucrtam ucjenjuju me da promjenim ostavinsku koja je kako sam sada saznala neprovediva te traže da im dam garažu iznad koje sam i digla kuću, dok su one " nasljedile" očevu kuću. Tako da ja u stvari ne bi nasljedila ništa .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija