Jump to content

nasljedno pravo


anonimno

Preporučene objave

Moj otac vlasnik seoske kuce i poveceg zemljista,umro je 1965.god.Ja i moja sestra smo tada bile malodobna djeca i nasa majka je tada postala vlasnik cijelog zemljista sa kucom,tako je barem upisano u katastarskoj knjizi.Danas je moja majka u starijoj dobi i zivi sama,Zanima me dali imam zakonsko pravo,kao nasljednik svog oca traziti svoj dio nasljedstva i kako?Od svoje 18 god.ne zivim u Hrvatskoj i nemam domovnice!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

stranci su pod pretpostavkom uzajamnosti ravnopravni s državljanima RH, a uzajamnost se pretpostavlja, dok se suprotno ne utvrdi na zahtjev osobe koja ima u tome prevni interes..

dakle, imate pravo naslijediti. naravno, ako recimo npr. vaša sestra ili majka tvrdi da u državi čiji ste državljanin državljani RH nemaju pravo naslijeđivati pod isti uvjetima, pa tu tvrdnju i dokažu, tada je ####ng - al male su šanse! što se tiče djela - već ste u trenutku očeve smrti naslijedili svatko po 1/3 ukoliko nije bilo oporuke (to što je upisana majka u katastar ništa ne znači, terba pogledat što piše u rješeneju o naslijeđivanju i zmljišnjiku), a smrću majke vi i sestra naslijeđujete po 1/2 ukoliko opet ne bude oporuke. eto, 250,00 kn molim! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoci! Moj otac nije ostavio oporuku i ja sam predpostavljala da mi pripada1/3 nakon njegove smrti, ali mi nije jasno kako moja majka moze sama da raspolaze sa svime.Zapravo jedan dio zemlje je prodala za svoje osobne potrbe,jedan dio je dala mojoj polusestri(nju smo dobile nakon oceve smrti) a jedan dio zemlje je dala daljnjem rodjaku .Dok ja dodjem i zatrazim svoj dio njega vise ni nece biti kako je sve pocelo!(gde cemo potrositi 250,00kn sliedi u drugom linku) jos jednom hvala !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija