Jump to content

dužina trajanja novčane naknade


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas za savjet. Imam punih 29 godina radnog staža i trebalo mi je biti priznato pravo na novčanu naknadu "sve do prvih uvjeta za mirovinu", negdje početkom 2008.g. U priznavanju dužine NN uzeli su staž koji je u radnoj knjižici prikazan kao SAMOSTALNA PROFESIONALNA DJELATNOST - kolporter, koji sam navodno obavljala u periodu od 01.05.1978.- do 18.05.1979. i "sama plaćala neke doprinose-2, nakon čega sam naravno bila u šoku, jer nikada u životu nisam bila "obrtnik-2 niti ništa drugo. U tom periodu sam bila zamjena na kiosku "Vjesnika" zbog žene koja je bila na porodiljnom. Radila sam kao prodavač. Napisala sam žalbu u HZZ-o, ali naravno svi bacaju lopticu od jednog do drugog i ne znam što mi je za činiti. Zvala sam u "Vjesnik" i tamo me u toj godini nema u evidenciji kolportera, kako da dokažem da nisam plaćala nikakve doprinose? Hvala. :-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam za drugo, ali evidencije o obračunima i isplatama plaća se moraju čuvati trajno, tako da bi Vam u Vjesniku, uz malo kopanja, mogli pronaći Vaše obračune plaća za taj period, na njima bi se trebalo vidjeti na kojem radnom mjestu ste radili, te koje vrste doprinosa i poreza su vam obračunavali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija