Jump to content

alimentacija nakon smrti


snave

Preporučene objave

Vaš je pokojni a bivši suprug vjerovatno to primao od Ministarstva branitelja. Znači trebao bi imati utvrđen status hrvatskog branitelja. Niste naveli da li je imao ikakvog drugog radnog staža? Mogli bi to provjeriti u mirovinskom pa ukoliko ima, trebali bi podnjeti zahtjev za obiteljsku mirovinu na koju bi dijete imalo dok se redovno školuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Država bi trebala skrbiti o djeci poremećenih osoba koje nisu sposobni razumijeti civilizacijsku instituciju braka. Odnosi se na teže slučajeve bolesnika od PTSP-a, i sve slučajeva kad jedan od roditelja boluje od anti-socijalnog i graničnog poremećaja osobnosti.....sve drugo je nestručan, neciviliziran pristup obiteljskoj problematici....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju možete se obratiti Zavodu za mirovinsko osigurnje. Nadležna je područna služba na čijem je području imao zadnje zaposlenje,ukoliko nije prošlo više od godinu dana.Nije važno gdje se dijete školuje,morat ćete dostavljati potvrdu o redovitom školovanju svake školske godine, ali o tome ćete dobivati obavijesti.Znači, predajte zahtjev za obiteljsku mirovinu, smrtni list i rodni list (ne stariji od 6 mj i u originalu), poželjna je radna knjižica, ti dokumenti o statusu hrv.branitelja (ako ste u mogućnosti doći do njih) i rješenje o razvodu.

To bi trebalo biti dovoljno za početak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala vam najljepša na savjetima. Mene još samo interesira, budući da ste rekli "...ukoliko nije prošlo više od godinu dana...", da je moguće još uvijek ostvariti to pravo djeteta. Od smrti njegovog oca prošlo je 2 godine.

 

još jednom se zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija