Jump to content

Otkazni i dugotrajno bolovanje


uuska

Preporučene objave

Molim Vas da mi pomognete i objasnite da li otkazni rok teče ukoliko je radnik prije uručenja odluke o otkazu bio na bolovanju, a poslodavac ga je oslobodio obveze rada.

Naime članak 121. Zakona o radu navodi da otkazni rok ne teče za vrijeme privremene nesposobnosti za rad, ali stavak 5. navodi da otkazni rok teče ako je poslodavac radnika oslobodio obveze rada. Odnosi li se to na radnika koji je prije uručenja odluke o otkazu bio na bolovanju ili samo na radnika koji je nakon uručenja odluke o otkazu otvorio bolovanje? Naime moj suprug je na bolovanju više od 4 godine i sada mu je uručen otkaz u kojem stoji da je otkazni rok 2 mj. i da počije teči od dana uručenja. On je i dalje na bolovanju. Znači bio je i prije uručenja otkaza i nakon uručenja.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odluka o otkazu ugovora o radu ne može se donijeti samo za vrijeme privremene nesposobnosti za rad prouzročene ozljedom na radu ili nastupom profesionalne bolesti. Ukoliko se radi o kakvom drugom zdravstvenom stanju radi kojega je radnik privremeno nesposoban za rad, odluka o otkazu ugovora o radu može se donijeti i za vrijeme dok traje nesposobnost za rad odnosno bolovanje.

Kako se radi o otkazu u kojem je radnik oslobodjen obaveze rada otkaz tece za vrijeme privremene nesposobnosti za rad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija