Jump to content

Nasljednopravo


anonimno

Preporučene objave

Moj brat je umro prije 4 mjeseca. Do smrti je živio sa jednom ženom u izvanbračnoj zajednici više od 3 godine. Spomenuta žena je bila u braku sa drugim muškarcem do prije 6 mjeseci (kada je dobila «Rješenje» o razvodu braka). U izvanbračnoj zajednici sa bratom, nisu imali djece niti posvojčad. Naši roditelji su umrli davno prije.

Koja su nasljedna prava (jer traži sve) spomenute žene, a koja su moja nasljedna :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako je živjela više od tri godine u izvanbračnoj zajednici ima ista prava kao i vjenčana supruga. No u ovom slučaju već je to teže, s obzirom da je ona, recimo to tako, slobodna žena tek šest mjeseci.Na ostavinskoj raspravi, ako tako smatrate, možete reći da joj iz tog razloga ne priznajete status izvanbračne supruge, s obzirom da ona to nije bila, već samo 6 mjeseci, a u Hrvatskoj je zakonito imati naravno samo jedan brak, nikako dva u isto vrijeme, što bi se ovdje to tako moglo tumačiti. Ako ona tvrdi da je bila izvanbračna supruga, a vi ne, onda je to spor i javni bilježnik će vas uputiti u parnicu. Mislim da je zakon ovdje na vašoj strani, te da ćete nasljediti sve! A opet, nije loše platiti dobar pravni savjet, pa biti ziher, pa , eto, razmislite i odvjetniku, pogotovo, ako ga uzme i druga strana!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija