Jump to content

ovrha


slavencic75

Preporučene objave

Dakle ovakva je situacija: snimljen auto na parkingu gdje nije smio biti: nakon mjesec dana doma stiže kazna 300kn + obaveza javljanja imena vozača pod prijetnjom obaveznog prekršajnog naloga od 2000kn. Taj dio sam izignorirao. Stigao taj obavezni prekršajni nalog na koji sam zakasnio sa žalbom od jednog dana i građanski sud mi iz proceduralnih razloga odbija žalbu i kazna postaje pravomoćna. Nekoliko mjeseci nakon toga Grad Zagreb mi ovršuje račun preko Fine i naplaćuje se.

 

Moj upit:

- imam li sad, nakon što je kazna i OPN naplaćen, pravo na kakvu žalbu nekom višem Sudu?

 

Naime, ja nikad nisam dobio u svoje ruke nikakav komad papira koji mi je trebao biti uručen (primile ga druge osobe iz šireg obiteljskog kruga). I ta ovrha, to ide bez ikakve prethodne obavijesti???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tehnički ne postoje baš rokovi za traženje ali se traže odmah nakon pravomoćne presude.Dakako da nije pisalo jer se ne radi o redovnom nego o izvanrednom pravnom lijeku.

Može se i sad pokušat po čl.214 st.1 toč.3 http://www.zakon.hr/z/52/Prekršajni-zakon ali prosto sumnjam u dobar ishod jer je žalba na prek nalog ipak poslana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija