Jump to content

Raskid izvanbracne zajednice


Antonia190

Preporučene objave

Dobro vecer,

 

pitanje je mozda komplicirano, pokusala sam citajuci druge teme naici na slicnu situaciju ali nisam nasla. Pa da pocnem.. Zivim s momkom vec 10 godina ( nismo prijavljeni na istoj adresi ako je to bitno) tako da je to izvanbracna zajednica. Prije godinu dana od mojih novaca kupili smo kucu na dvije odvojene etaze i stavili jednu na moju, a jednu na njegovo ime. Znam da se moze napraviti ugovor u slucaju da se nesto njemu dogodi da kuca pripada meni, da ne trebam dijeliti s nikim. Zanima me da li je moguce isto tako napraviti ugovor da u slucaju raskida izvanbracne zajednice on ce svoju etazu prepisati na mene ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro vecer,

 

pitanje je mozda komplicirano, pokusala sam citajuci druge teme naici na slicnu situaciju ali nisam nasla. Pa da pocnem.. Zivim s momkom vec 10 godina ( nismo prijavljeni na istoj adresi ako je to bitno) tako da je to izvanbracna zajednica.

 

Ped zakonom , vanbračnu zajednicu uvijek morate dokazivati.

 

Prije godinu dana od mojih novaca kupili smo kucu na dvije odvojene etaze i stavili jednu na moju, a jednu na njegovo ime. Znam da se moze napraviti ugovor u slucaju da se nesto njemu dogodi da kuca pripada meni, da ne trebam dijeliti s nikim. Zanima me da li je moguce isto tako napraviti ugovor da u slucaju raskida izvanbracne zajednice on ce svoju etazu prepisati na mene ?

 

A zašto tek sada postavljate pitanje? Zašto se niste konzultirali prije nego napravite takav potez?

 

Kako ćete sada dokazati da je ta kuća kupljena vašim novcem? Otkuda vama taj novac - nasijedili ste, dobili od roditelja, ili uštedili?

Želi li uopće vaš partner sada potpisati takav ugovor?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dio novca sam naslijedila nakon smrti jednog roditelja, dio novca mi je dao drugi roditelj, a jedan dio moja ustedevina. Partner je spreman potpisati ugovor tako da sto se njega tice kod potpisivanja ugovora ako ga je moguce napraviti nece biti problema. Samo ne znam da li je moguce uopce sastaviti takvu vrstu ugovora da se on odrice dijela kuce ako dode do raskida?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija