Jump to content

Zagrebparking - započeto premještanje - račun bez popratne dokumentacije


Baltazaar

Preporučene objave

U firmi su mi proslijedili račun Zagrebparkinga za započeto premještanje službenog vozila koje sam koristio. Bio sam stao na 3-4 min. na parkingu, na mjestu označenom žutim crtama na kolniku, znakom zabrane parkiranja i zaustavljanja i znakom upozorenja na "pauk". Dakle, ne sporim prekršaj.

Račun nije popraćen nikakvom dokumentacijom (zapisnikom, naredbom o premještanju, fotografijom) koja bi dokazala osnovanost njihove tražbine. Na računu je naveden samo broj zapisnika. Molio sam mailom da mi pošalju naredbu i fotografiju, ne osporavajući prekršaj (zaboravio tražiti zapisnik), ali su to odbili bez obrazloženja ("nismo u mogućnosti dostavljati...", mogu dobiti na uvid kod njih u Šubićevoj). Zanima me sljedeće:

- Da li moram platiti račun bez popratne dokazne dokumentacije?

- Da li su obvezni uz račun poslati i popratnu/dokaznu dokumentaciju?

- Da li je to normalna procedura, ako hoću vidjeti za što me se tereti, da moram otići k njima i dobiti dokumentaciju samo na uvid?

- Da li mogu očekivati i kaznu od MUP-a za počinjeni prekršaj?

- Kakva je šansa da nemaju svu potrebnu dokumentaciju (zaista me nije bilo 3-4 min., uspjeli su me locirati, slikati, dobiti naredbu,... da su nam svi tako efikasni u HR mi bi bili El Dorado)?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na promptnom odgovoru. Očito se nisam dovoljno precizno izrazio:

 

Kada započinje radnja premještanja (za čiji početak treba snimiti vozilo i izdati naredbu za premještanje)? Ako je nedvojbeno da sam počinio prekršaj, da li premještanje započinje istog trenutka kad me pauk vidi, ili kada fotografira vozilo i izda se naredba za premještanje? Odnosno, može li itko, tko je nakratko otišao od vozila i ubrzo se vratio, ne platiti započeto premještanje ako ga je djelatnik "pauka" u međuvremenu uočio? Ako ne može, sve jasno, plaćam. Ako može, kako da znam da su proveli te radnje kad nisu priložili ništa uz uplatnicu? Kad izdajemo račun drugoj firmi, uvijek uz njega prilažemo otpremnicu robe ili zapisnik o izvršenoj usluzi. Na ovaj način, mogli su mi poslati uplatnicu i samo me promatrajući sa strane tih par minuta i ne radeći ništa (karikiram, to se nije dogodilo).

 

Meni je logičnije u situaciji kakva je bila platiti kaznu MUP-u (za zaustavljanje na mjestu na kojem to nije bilo dozvoljeno), nego premještanje koje se nije ni stiglo dogoditi. U biti ja sada plaćam nekakvu kaznu Zagrebparkingu, jer oni nisu došli ni na čiji poziv, a kamoli fizički započeli radnju premještanja (kao npr. kad dođe vlasnik nakon što je vozilo već dignuto u zrak). Otprilike kao kad vam taj isti Zagrebparking naplati, nakon istekay plaćenog parkinga kartu za 24h parkiranja iako ste umjesto sat ostali dva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija