Jump to content

Naknada štete zbog raskida dopunskog zdravstvenog osig.


LUKA PRPIC

Preporučene objave

2013. g sam raskinula policu dopunskog zdravstvenog osiguranja koju sam plaćala nekoliko godina i uplatila novu kod Croatije jer je bila povoljnija.Tom prilikom me nitko nije upozorio da postoji mogućnost da ću morati nešto platiti - naravno da bi u tom slućaju pričekala još par mjeseci koliko je trebalo proći do dana kad sam napravila policu, koja se obnavlja na godinu dana (ako se ne otkaže).

HZZO mi je poslao zahtjev za naknadu štete:

"Člankom XVI. Općih uvjeta Ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju propisano je da za štetu HZZO-u odgovara ugovaratelj koji je otkazao ugovor o DZO, ukoliko je iznos štete nastale zavodu viši od iznosa premije pripadajuće razdoblju osiguranja do dana raskida..."

 

Molim vas odgovor na pitanje da li je moguće i na koji način izbjeći plaćanje naknade štete, tj razliku između iznosa troškova i iznosa pripadajuće premije koja u mom slučaju iznosi oko 1200kn jer nisam baš u financijskoj mogućnosti to platiti.

 

Unaprijed se zahvaljujem, Luka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija