Jump to content

revizor

Korisnik
 • Broj objava

  134
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

revizor je zadnji put osvojio dan studeni 3 2014

revizor objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O revizor

 • Rang
  Veteran

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://legalis

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. T34 nije naveo da je ranjen, ali i da je msama činjenica da je netko ranjen ne znači da ima i invalidnost po Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata. I da je ranjen morao bi imati potpunu dokumentaciju o svim medicinskim postupcima koji su provedeni u procesu liječenja i rehabilitacije. On to nema. Što se tiče PTSP, na što sam se ja referirao u prvom postu, svima je poznato koja je procedura i da je to dugotrajan proces s neizvjesnim ishodom. A on neka odluči kako mu volja.
 2. Poštovani T-34, sagledavajući Vaše dijagnoze, vremenski raspon od rata i Vaše godine moje dobronamjerno mišljenje je da bolje živite normalan život, nego da krenete u bitku s priznavanje statusa HRVI .Sačuvati ćete zdravlje i život, a to nam je svakome najvažnije u životu.
 3. Imam SVE uvjete po ZOPHBDR za pravo na besplatan priključak po čl 40. i 87. Znači: - trajno utvrđen status HRVI - kuću adaptiranu-dograđenu kreditom MHB - kuća ima sve potrebne papire o legalnosti - plaćene sve naknade kod izgradnje ( KD, VD ), - potvrdu MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELjA da imam pravo na besplatan priključak na plinsku mrežu. Podnosim zahtjev nadležnoj jedinici lokalne samouprave,s svim dokazima i potvrdom .Dobijam pisani odgovor da oni nemaju provedbeni akt ( odluku) kako to pravo realizirati i planirana sredstva za tu namjenu. o.p.a Iz Proračuna RH dobijaju nekoliko miliona kn za razne potrebe . Proračun jls iznosi oko 19 mil kn. Zaključno: ne žele realizirati ono što su po Zakonu dužni i dobijaju sredstva od centralne države. Naravno na svim skupovima puna su im usta branitelja i stradalnika i zahvala za njihov doprinos u stvaranju njihovih radnih mjesta na kojima uživaju. Što učiniti? Da li u ovoj "pravnoj" državi ima način kako se zaštiti od samovolje lokalnih šerifa,koji ne poštivaju zakone vlasitite države i nepoštivaju stradalnike Domovinskog rata i samovoljno im oduzimaju prava.
 4. Hong Kong, da, isprika na tipfeleru. U vezi prosvjeda, nisi shvatio što je pisac htio reći.
 5. Za sada je država kvalitetno reagirala. Svaka epidemija i pandemija do sada imala je svoj ciklus, tako će i ova. Eto u Kini se situacija pomalo normalizira, prestali su i višemjesečni prosvjedi u Hon Hongu. Platiti će svi određenu cijenu ove pošasti, u gospodarstvu ,ali nažalost i u ljudskim životima. Pozitivno je to da će društvo biti spremnije na reakcije u budućnosti. Dolaskom toplijeg vremena, sve će se ubrzo normalizirati i živjet ćemo sretno i dugo s ovom prekrasnom povišicom od 20kn.
 6. Evo kada i koliko: https://www.mirovina.hr/novosti/mirovine-ce-rasti-zbog-povecanja-placa-strucnjak-otkrio-kada-i-koliko/
 7. Buda, pusti policajce,status branitelja dobivale su, tj imaju konobari i kuharice u Domovima HV. Naravno dobili su dionice - udjele u Fondu HB u maksimalnom iznosu, jer su im uračunate sve godine rata od 91.-96. Za razliku od npr. branitelja koji su ranjeni na bojišnici i dobili udjele u Fondu samo za dane povedene u ratu tj do službenog razvojačenja. Koji su to umovi tako osmislii svaka im čast.
 8. Boromir1111 Nisam upravno – pravni stručnjak ali kroz praksu sam stekao određena znanja i želim vam dati svoje mišljenje i usmjeriti gdje da tražite odgovore. Osnovno ZUP i podredno ZOO su zakoni kojima je regulirana materija u vezi koje ste postavili pitanje ( mada ono nije do kraja jasno precizirano). Dakle, postoje u upravnom i svakom drugom pravu propisani postupci i načela koje se moraju držati tijela javno pravne vlasti. Najvažnija su načela – zaštita prave sigurnosti stranaka u postupku i načelo zaštite stečenih prava. S navedenim načelima povezan je institut zastare u upravnom pravu koji je vezan za protijek vremena od pravomoćnosti nekog rješenja i ne/mogućnost poduzimanja nekih pravnih postupaka nakon istog. Spomenutim zakonima propisano je u kojem vremenu se može određeno rješenje proglasiti ništavnim, nezakonitim i slično,pa si dajte truda i pročitajte. Rokovi se kreću od jedne godine, 3 godine, pet pa do maksimalno 10 godina, zavisno o pravnoj stvari. Ono što je sigurno ako je vaše rješenje iz 1997.g mislim da ga je ne moguće ukinuti ,osim ako Vi to sami ne zatražite, ali i u tom slučaju tijelo javno-pravne vlasti ne mora udovoljiti Vašem zahtjevu.
 9. Kompa, vratimo se na temu. Nisam Policajac, umirovljeni sam časnik HV-a i imam dosta poznanika i rođaka koji su bili ili su još u Policiji Upravo zato sam se uključio u komentiranje ove teme jer znam da je to jedan od najtežih i najopasnijih poslova koji postoji na svijetu i zato da naglasim da niste odgovarajuće plaćeni za taj posao. Država čije zakone sprovodite i vlast koju štitite ponaša se prema Vama ne kao majka nego kao maćeha. I da ne ponavljam svoj početni status,upravo ukazujem na to da je ovo što rade aktiviranjem isluženih umirovljenih policajaca velika pogreška, Moje mišljenje je da stimulativnom početnom plaćom od 7500 kn motiviraju ljude da se uključe u službu, popune redove mladim ,motiviranim i kvalitetnim kadrom . I dalje neću više komentirati.
 10. Ne mogu vjerovati da vas u Policijskoj akademiji uče da je cilj srednje Policijske škole otuđiti Policiju od naroda jer „ kakav je to Policajac koji je dobar s ljudima“. Ako je to tako, to je po meni skandalozno, neshvatljivo da ne kažem imbecilno. Vjerujem da se svaka moderna Policija oslanja na suradnju s građanima. Mnogi počinitelji kaznenim djela ne bi bili nikad pronađeni bez suradnje s građanima. Jedan školovani i kvalitetan Policajac sigurno neće miješati dobre odnose s ljudima s provođenjem zakona. Emotivni pa i rodbinski odnosi među ljudima ne bi smjeli utjecati na vršenje dužnosti ako si profesionalac. Valjda bi vas to trebali učiti.
 11. Kompa, prekovremeni rad,rad nedjeljom vikendom i praznikom je dodatni rad i "iznurivanje žive sile" koji ma velike zdravstvene posljedice. Uz takav rad jednog Policajca kojemu je život non stop ugrožen imati plaću od 800 eura je degradirajuće, da ne kažem za plakati.
 12. Kompa, bez obzira koliko iznosi čija invalidnina nedopustivo je i pravno neodrživo da se jedna tako važna stavka ( proračunska osnovica) za koju je vezano niz socijalnih prava stanovništva jedne države ne mjenja 18 godina. Mislim da bi bilo temelja i za tužbu Europskom sudu za ljudska prava. Mi smo od 2013.g članica EU čije pravne stečevine nedopuštaju diskrinminaciju takve vrste. Imamo toliko pravnika u ovoj državi i neshvatljivo je da nitko ne reagira 18 godina.
 13. Ta odluka vlade da se u radni sustav Republike Hrvatske aktiviraju umirovljenici ( ne samo u Policiji) bila bi dobra da smo normalna zemlja. Ali u zemlji u kojoj mladi masovno bježe od siromaštva i neimaštine u razvijene, napredne i ekonomski najjače zemlje svijeta ta odluka je katastrofalna. Jednostavno zato što je neodrživ takav sustav ekonomije. Stari će jednostavno za neko vrijeme poumirati na poslu,a mladih neće biti. Pristajanje na tu politiku tj uključivaje umirovljenika u rad je samo dolijevanje ulja na vatru i vodi ka potpunom raspadu države. Rješenje je vro jednostvano ,a to je podizanje plaća na nivo dostojan čovjeka, zaustavljanje iseljavanja i demografska obnova. A onda će biti i radnika i policajaca. Međutim te rezove niti jedna vlast neće provesti jer da bi digli plaće morali bi otpustiti desetine tisuća uhljeba iz javnih i državnih sužbi i poduzeća koji su glasačka mašinerija. Na taj način država direktno ili inderiektno zapošljava i kontrolira oko 60 % posto gospodarstva. a time i ljudi. Zato EU inzistara na tome da se to promjeni tj prisili državu da prepusti ono što nije temeljna ingerencija države u privatno vlasništvo, čime bi se pokrenuo novi zamašnjak gospodarstva. Nažalost to mali broj ljudi shvaća, pristaju na ovu igru , oni kojima je dobro čuvaju vlastitie pozicije i zato smo tu gdje jesmo. A to je put bez povratka. Zato gospodo Policajci ( namjerno napisano velikim slovom) , ne pristajte na ovu pogubnu igru za državu dok god vaši kolege rade za 4800 kn.
 14. Gospodo čelnici razno raznih braniteljskih udruga! U tijeku su rasprave, analize ,zahtjevi i pristici raznih ineteresnih skupina u vezi donošenja Državnog proračuna za 2020.g. Financijski okvir za braniteljska prava je zadan, međutim to ne znači da se ne može djelimično korigirati i modificirati u pozitivom smislu do usvajanja proračuna u mjesecu prosincu. Skrećem pozornost na to da invalidnina nije mjenjana od 2001.g, i postoji realan osnov da se zatraži povećanje u skladu s povećanom prosječnom plaćom odnosno potrebno je korigirati proračunsku osnovicu na temelju koje se određuje iznos invalidnine. Ostavite se Pupovca i ostalih gluposti jer to stvar politike. Brinite o Vašem članstvu i populaciji koju predstavljate. Ako je Vama dobro , ogromnoj većini branitelja nije. Veliki dio njih živi na rubu egzistencije u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Ali koga briga za to.
×
×
 • Napravi novi...