Jump to content

Zaštićeni najmoprimci - čl. 38 ZNS


dox

Preporučene objave

Molio bih mišljenje.

Imam zaštićene najmoprimce u stanu. Nositelj prava zaštićenog najmoprimca je umro i iza sebe ima kćer i suprugu koji žive u stanu za koji je sklopljen ugovor o najmu s zaštićenom najamninom.

Supruga je podnijela najmodavcu zahtjev da sklopi ugovor prije isketa roka od 60 dana od smrti (čl 38 Zakona o najmu stanova). međutim, supruga je stekla vlasništvo nad useljivim stanom pa na zaštićenu najamninu nema pravo. To najmoprimci ne spore.

Dalje, kćer nije podnijela zahtjev u tom roku da se na nju prebace prava iz ugovora koji je postojao s pokojnikom već je to tražila nakon cca 120 dana (što je izvan roka iz čl. 38 ZNS). Zahtjev je u roku podnijela majka koja na zaštićen najamninu nema pravo.

 

majka zahtjev nije u međuvremenu povukla.

 

može li najmodavac osnovano odbiti potpis takvog ugovora kćerki zbog toga jer je propustila rok? ima li veze s njezinim pravom na zaštićenu najamninu to što ikakve njezina majka ima usljeiv stan u vlasništvu? može li najmodavac odbiti potpisati ugovor i zbog toga jer je naknadno utvrđeno (nakon 120 dana) da ove u roku od 60 dana nisu postigle sporazum na koga se prenose prava jer sad obje faktički traže potpis ugovora...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija