Jump to content

Kako se zaštititi?


dandrle

Preporučene objave

Prije par mjeseci priveden sam u policiju i protiv mene je podignuta prijava za obiteljsko nasilnistvo. Bio sam na sudu isti dan i sutkinja me pustila na slobodu. Proces još traje jer nije doneseno riješenje jesam li ili nisam kriv za nasilnistvo prema roditeljima. Cijela stvar je u tome da imam stan u kući koji još izrađujem, u interesu mojim roditeljima je da se ne pojavljujem jer nismo u dobrim odnosima godinama, pa me i dočekala policija nakon svađe s njima i lažne optužbe da sam razbijao i verbalno i fizički zlostavljao. Mene sad zanima, jer živim u drugom stanu i nisam dolazio tamo od kada se to dogodilo, da li mi je zabranjeno tamo dolaziti dok se ne donese rijesenje jer sam samo pušten na slobodu, a ne znam dali imam ili ću dobiti zabranu pristupa? Pošto sam pri završetku izgradnje stana u toj kući i moram ići u tu kuću kako bi ga završio i jednog dana živio tamo, zanima me kako se zaštititi od mogućih ponovnih prijava, jer svodi se na to da oni mogu razbiti nešto u kući, pozvati policiju, i ponovno me optužiti za verbalno, fizičko zlostavljanje, razbijanje itd?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije par mjeseci priveden sam u policiju i protiv mene je podignuta prijava za obiteljsko nasilnistvo. Bio sam na sudu isti dan i sutkinja me pustila na slobodu. Proces još traje jer nije doneseno riješenje jesam li ili nisam kriv za nasilnistvo prema roditeljima.

 

Koje su optužbe, što se točno dogodilo?

 

Cijela stvar je u tome da imam stan u kući koji još izrađujem,

...

Pošto sam pri završetku izgradnje stana u toj kući i moram ići u tu kuću kako bi ga završio i jednog dana živio tamo,

 

Ako je kuća vlasništvo roditelja, onda stan nije tvoj.

Ulažeš u tuđu nekretninu.

 

 

Mene sad zanima, jer živim u drugom stanu i nisam dolazio tamo od kada se to dogodilo, da li mi je zabranjeno tamo dolaziti dok se ne donese rijesenje jer sam samo pušten na slobodu, a ne znam dali imam ili ću dobiti zabranu pristupa?

...

zanima me kako se zaštititi od mogućih ponovnih prijava, jer svodi se na to da oni mogu razbiti nešto u kući, pozvati policiju, i ponovno me optužiti za verbalno, fizičko zlostavljanje, razbijanje itd?

 

Ako sud nije izrekao zabranu pristupa, onda zabrane nema.

Međutim, ako su te roditelji prijavili jednom, lako to mogu učiniti opet.

Zato najbolje ne odlaziti tamo sam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dogodila se jedna situacija u kojoj više nisam mogao šutjeti i išao sam pokušati razgovarati a završilo je prijavom policiji, prekršajnom prijavom i njihovim svjedočenjem protiv mene. Stvar je u tome da mi je darovnim ugovorom djed prepisao tu kuću u kojoj gradim stan. Prijavio sam na poreznoj ugovor ali se nisam uknjižio u gruntovnici. To je moj otac iskoristio i ispravnim postupkom se upisuje kao vlasnik jer se kuća nije vodila na djedu nego pradjedu. Sad tužbom rješavam pitanje vlasništva. Problem je u tome što mi u taj stan može useliti netko što su već napravili s jednom stanom kuće. Zato i je prijava za obiteljsko nasilnistvo da mi se onemogući rad i zivot u toj kući. Većinu kuće sam sam financirao, imam račune, a skoro cijelu i sam radio.Zato vas i molim kako mi se najbolje zaštiti od mogućih daljnjih prijava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija