Jump to content

Kako prijaviti Naslijeđenu obiteljsku kuću u kojoj nitko ne živi


Kristina71

Preporučene objave

Sretna Nova svima. Molila bih za savjet. Moje dvije sestre, koja jedna živi u Zagrebu (podstanar) a druga u Labinu u svom stanu, naslijedile su obiteljsku kuću mog oca koja je trenutno prazna. Savjetovali su ih da kuću MORAJU prijaviti kao kuću za odmor čime automatski spada pod kategorizaciju kuće za eventualno iznajmljivanje, što one nemaju namjeru, a time i plačanju godišnjeg poreza na tu kuću. Da li postoji i neko drugo rješenje jer starija sestra (podstanar sa prebivalištem u ZG kojoj je ova prva nekretnina u vlasništvu) ima namjeru renovirati kuću i jednog dana se preseliti u nju. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kuća se nalazi u Vodnjanu (Istra). U uredu grada Vodnjana službenik ih je tako savjetovao i sestre su kuću prijavile u 2015. kao kuću za odmor odmah nakon ostavinske rasprave. Rekao je da kao vlasnice kuće, jedna od njih mora biti prijavljena na toj adresi (što je za njih trenutno nemoguće lažirati prebivalište). Jedina opcija je da je prijave kao kuća za odmor. Dali je to zaista tako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija