Jump to content

Privremeni prijenos upravljačkih prava u j.d.o.o.


kmarijan

Preporučene objave

Pozdrav!

Kolega i ja smo prije malo manje od dvije godine otvorili j.d.O.o. Obojica smo 50/50 vlasnici, ali ja sam direktor. J.d.O.o. nam je posao koji radimo u slobodno vrijeme, u radnom vremenu smo obojica zaposleni kod drugog poslodavca, odn. za sebe ne plaćamo ništa unutar j.d.O.o.

Stjecajem okolnosti postoji mogućnost da se prebacim na bolje radno mjesto, ali uvjet je da nemam na sebi prijavljenu tvrtku i tu sada nastupaju problemi. Što mi je najjednostavnije učiniti i koliko bi nas to koštalo? Prebaciti upravljačka prava na nekog odvjetnika (koliko to košta mjesečno?), neku drugu fizičku osobu? Mogu li privremeno sve prebaciti na kolegu koji za sada ima pola udjela u tvrtki?

Još jedna stvar, tvrtka je prijavljena na adresu na kojoj ja živim. Trebam li u slučaju prebacivanja upravljačkih prava prebaciti i adresu sjedišta tvrtke ili ona može ostati na mojoj adresi? Čitao sam Zakon o sprječavanju sukoba interesa, ali nisu mi jasni ovi koraci sa prebacivanjem upravljačkih prava na drugu osobu, što mi savjetujete da učinim?

Unaprijed hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija