Jump to content

Zatvaranje Obrta u PDVu s dugom.


Grunf234

Preporučene objave

Poštovanje,

 

necu puno filozofirati, trebam savjet. Imam sam s partnerom obrt u PDVu i nakon prve dvije godine i uredno podmirivanih racuna našli smo se u trecoj u blokadi tj. konkretno JA zbog mojih nepodmirenih obveza prema doprinosima HZZOu tj. mirovinskim. U zadnjih godinu dana nismo ostvarili nikakve prihode (ni placu si nisam isplatio) jer su firme za koje smo bili poslovno vezani propale, a taj dug je naravno narastao i s kamatama je sad vec 20 000 kuna koje mi je problem vratiti. Nisam nosioc Obrta i sad zatvaramo sve i selim se na biro (na žalost). Nemam nikakvu nekretninu (osim grobnice, vrlo simbolično za ovu situaciju:smijeh: ).

 

Jel postoji kakva šansa za nagodbu ili bilo koji model da mi odgovara kako bi svoj život (32god) nastavio dalje u normalu mudriji nakon ovog lošeg iskustva jer nismo bili odlučni zatvoriti firmu na vrijeme. Nadam se da cu brzo naci posao jer se bavim ITom no zanima me slična iskustva ili savjeti svezi ovog slučaja.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Iskreno po mojim saznanjima postoji mogucnost nagodbe ali to traje dugo , mislim da si dobro postupio sto si zatvorio obrt relativno na vrijeme jel tih 20000 kn i nije neki dug .za nagodbu odi u poreznu upravu po mjestu stanovanja tj obavljanja obrta i pitaj otvoreno ja znam da su nekima obecavali nagodbe za puno vece cifre ali nisu ispostivali tu bi ti brisali kamate a glavnicu bi dali na rate, u slucaju koji ja znam .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija