Jump to content

Povećanje vrijednosti imovine


dandrle

Preporučene objave

Našao sam se u situaciji da posjedujem kat kuće ali da nije na mojem vlasništvu. Čitao sam o tužbi za povećanje vrijednosti imovine ili kako se već stručno zove pa me zanima postupak. Imam iz druge sudske tužbe priznanje vlasnika da sam ja sagradio kat kuće uz njegov pristanak, svjedoke i račune ali samo za materijal, ne i radove. Pošto je to građeno prije 4 godine, koliko sam shvatio zastara je nakon pet godina. Mene sad zanima dali mi on može tražiti najamninu iako ja tu nisam živio, prijavljena mi je na tu kuću adresa, ali živio nisam tu, stan stoji zatvoren i prazan, sve zbog nemogućnosti suživota do sada. I druga stvar me zanima procedura te tužbe, odnosno odšteta koja se zasniva na računima (koje nemam za ruke, na crno) ili se zasniva na procjeni vrijednosti tog kata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da se dogovorimo tako da izbjegnemo sud i nepotrebno gubimo vrijeme i novac. Zanima me kako to najlakse riješiti odnosno prebaciti vlasništvo kata na sebe jer želim znati sve opcije koje imam prije nego se upustim u pregovore. Kuća je u postupku legalizacije, u papirima je još mala kućica koja je srušena i napravljena nova, prizemlje i kat, tako da je želimo etazirati, ne znam kako. Dali riješiti to darovnim ugovorom ili nečim drugim? Bilo kakva pomoć je dobrodosla

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija