Jump to content

Kazna za isteklu vozačku dozvolu


Lurdi

Preporučene objave

Poštovanje,

 

vozačka dozvola mi je istekla 02.08.2015. godine, ali ja to nisam primjetio. 17.01.2016. me je zaustavila policija i danas (04.03.2016.) mi je došao obvezni prekršajni nalog s kaznom od 1000 kn za isteklu vozačku dozvolu i 100 kn za troškove. Rok za podnošenje prigovora je 8 dana od danas.

 

Kriv jesam, to je jasno. Vozačka mi je istekla prije 5 mjeseci, a ja to nisam primjetio, Unatoč tomu, 1000 kn (odnosno 2/3) i 100 kn troškova mi je malo previše za platit pa me zanima mogu li prigovorom na ovaj nalog postići smanjenje te kazne? I ako pišem prigovor, a ne uspijem, može li se dogoditi da mi još na tih 1100 kn (sada bez 2/3) još natandrče i nekakve sudske troškove?

 

Unaprijed hvala.

 

Ažurirano

 

P.S. prekršaj i kazna se nalaze u čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (npr. nekažnjavanost, mala primanja i sl.) i molba za smanjenjem kazne i oslobađanjem od troškova. Vjerojatno će ti nešto smanjiti, a ako ti da i troškove, bit će 100-200 kn.

 

Nemoguće je sa sigurnošću reći koliko će ti smanjiti, ali povećati ti sigurno neće (u slučaju priznanja i kajanja), a i nakon te konačne sudske odluke ćeš imati prvo na plaćanje 2/3.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ako pišem prigovor, a ne uspijem, može li se dogoditi da mi još na tih 1100 kn (sada bez 2/3) još natandrče i nekakve sudske troškove?

Ako ne uspiješ što je teško za vjerovat kazna ostaje 1000 kn + troškovi kako Drot kaže.Tih 100 kn za izdavanje naloga ionako ne plaćaš kad ide prigovor.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija