Jump to content

Raskid ugovora s t-com ili penali ili jedno i drugo???


greggal

Preporučene objave

Preminuo mi je Otac. sve vezano za kuću glasilo je na njegovo ime. sve režije i sva dugovanja dolazila su na njegovo ime. tako i računi od strane t-com-a. A danas sam u njihovu centru htio odjaviti MaxTv s željom da mi se ostavi fiksna linija i internet. međutim sam dobio odgovor kako ću vjerojatno tj, moja obitelj, morati plaćati penale radi raskida ugovora i prelaska na nižu tarifu. bilo mi je čudno, jer nisam htio raskinuti ugovor, već samo odjaviti MaxTv i pitao sam djelatnicu zašto moram plaćati penale? također sam joj postavio pitanje na koji način i na temelju čega je zasnovan ugovor? odgovorila mi je da moguće kako je ugovor pismeno potpisan od strane pokojnog oca ili je to telefonski obavljeno te bez potpisivanja automatski produžen u trajanju do negdje 10 mjeseca 2017god.

trebam savjet i pomoć. interesira me koja su moja, tj prava moje obitelji u ovom slučaju? trebamo li mi u ovom slučaju plaćiati penale, ako da na osnovu čega? i ako ne isto tako na temelju kojeg zakona imamo pravo na zaštitu od ucjene T-com.a?

Fala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

interesira me koja su moja, tj prava moje obitelji u ovom slučaju? trebamo li mi u ovom slučaju plaćiati penale, ako da na osnovu čega? i ako ne isto tako na temelju kojeg zakona imamo pravo na zaštitu od ucjene T-com.a?

Fala!!

 

ugovor je potpisla osoba koja je preminula. ugovor se raskida.

ako ne pravite račun niste obvezni platiti račun koji ispostave na preminulu osobu ali ste obvezni operateru dostaviti smrtni list i obavjestit ga o raskidu ugovora zbog promjenjenih okolnosti.

niste ugovorena strana i ugovor ne možete raskinuti. ugovor se raskida po sili zakona.

 

umrla osoba nema poslovnu sposobnost.

nemože potpisat punomoć.

 

ZOO

4. Izmjena ili raskid ugovora zbog promijenjenih

okolnosti

Pretpostavke za raskid

Članak 369.

(1) Ako bi zbog izvanrednih okolnosti nastalih nakon sklapanja ugovora, a koje se nisu mogle predvidjeti u vrijeme sklapanja ugovora, ispunjenje obveze za jednu ugovornu stranu postalo pretjerano otežano ili bi joj nanijelo pretjerano veliki gubitak, ona može zahtijevati da se ugovor izmijeni ili čak i raskine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija