Jump to content

Prostor ispod krovišta (Tavan)


tonibaloni

Preporučene objave

Nakon smrti djeda ostala je oporuka : " Dva brata ,dva dijela"

Što se odnosi na mog oca i strica.

 

Budući da moj stric nema iskrene namjere i nemoguć je za bilo kakve dogovore zbog neke neobjašnjive usiljenosti i zavisti u svemu do sada stvara probleme.

 

No konkretno me zanima prostor ispod krovišta tavan.

Stanujemo u zajedničkoj obiteljskoj kući. Stric prizemlje ja sa obitelji na katu. Jedino iz mojeg stana postoji mogućnost dolaska do tavanskog prostora. Iako to i nije pravi tavanski prostor jer je stara gradnja koja nema betonsku ploču. Te kao takva stvara mnoge probleme što se tiče vlage i toplinske izolacije. Želio bi to sanirati te iskoristiit taj prostor tavana za dvije spavaće sobe i kupatilo. No konstantno imam probleme sa stricom njegva je polovica i on stoji pri tom te ne da nikakve radove kao ni bilo kakav dogovor oko tog iako uopće ne može pristupiti tom tavanu nema drugog puta nego kroz moj stan tj. ostavu pa ljestvama na tavan, a vanjski pristup je nemoguć jer se kuća nalazi u "bloku" s drugim kućama, stara jezgra grada. Da stvar bude jasnija do sada se podjela u papirima odnosila samo na krovište, no budući da je on svoj stan stavljao pod hipoteku ,a nije mogao bez etažiranja iskoristio je priliku dok mi je otac bio teško bolestan te mu priložio papire na potpis, kao da mu trebaju za etažiranje, ovaj bolestan to potpiše i sada se u papirima pojavljuje odjednom tavan polovica toliko i toliko kvadrata,a ne više krovište.

 

Kako da riješim ovu situaciju? Postoji li mogućnost da se preko suda dobije nagodba da bi otkupio tih njegovih 30 kvadrata tavana? jer on nema apsolutno nikakav pristup tom prostoru, a mi smo brojnija familija te skučeni smo s prostorom, a s njim ne možemo postići normalan dogovor, jednostavno ucijenjuje i ne želi.

 

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

a nije mogao bez etažiranja iskoristio je priliku dok mi jeotac bio teško bolestan te mu priložio papire na potpis, kao da mu trebaju za etažiranje

ako je izvršeno etažiranje pogledajte etažni elaborat i utvrdite da li postoje zajednički dijelovi nekretnine,odnosno prostor koji omogućuje pristup stricu do tavana.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija