Jump to content

Neisplata godišnjeg odmora


msauperl

Preporučene objave

Poštovanje. Završio sam sa radnim odnosom 16.02.2016. Radio sam 9 mjeseci u firmi za ugostiteljstvo. Iskoristio sam tjedan dana godišnjeg. Ostali godisnji mi poslodavac ne želi isplatiti. Kome ga mogu prijaviti i gdje. Kako da dobijem svoj novac preko prijave? Hvala lijepa

 

Kada vam je točno započeo radni odnos, tj kada ste sklopili ugovor o radu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav.

Radni odnos je započet 08.05.2015.

 

Prema napisanome , imate pravo na još tri tjedna godišnjeg odmora ,odnosno isplatu s obzirom da ste raskinuli radni odnos.

Pošaljite poslodavcu, pismeno i preporučeno s povratnicom, zahtjev za isplatu neiskorištenog dijela godišnjeg odmora jer će vam njegov odgovor (ili neodgovor, imate 15 dana) biti dokaz za prijavu inspekciji rada ili sudsku tužbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U vašem slučaju radi se o prenošenju ugovora o radu na novog poslodavca, glede čega ukazujem na odredbu čl. 137. st. 13 Zakona o radu -

 

"Ako se poduzeće, dio poduzeća, gospodarska djelatnost ili dio gospodarske djelatnosti prenosi na novog poslodavca, novi poslodavac solidarno s poslodavcem koji prenosi poduzeće, dio poduzeća, obavljanje gospodarske djelatnosti ili dijela gospodarske djelatnosti, odgovara za obveze prema radnicima nastale do dana prenošenja poduzeća, dijela poduzeća, obavljanja gospodarske djelatnosti ili dijela gospodarske djelatnosti."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bih vam savjetovao da odmah đonom idete na novog poslodavca, obzirom je tek mjesec dana poslodavac, a moguće mu je raniji poslodavac štogod zatajio, pa nije ni svjestan toga.

 

Pokušajte mirnim razgovorom doći do onoga što vam pripada, a ove prijave ostavite za zadnju opciju.

 

Javio sam novom vlasniku danas o čemu se radi, ali me je uredno ignorirao, tako da ne preostaje mi ništa drugo nego prijaviti. Bivsa gazdarica je uvijek nešto mutila, i to novi vlasnik zna, i čak mi je jednom prilikom rekao ako što treba da mu javim. I eto ja mu javio on ignorira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svoj upit najbolje je imati pisani trag - dakle poštom preporučeno s povratnicom, u protivnom vam se može replicirati da ga niste ni tražili. Usmeni zahtjev ćete teško dokazati - dakle zatražite od njega ostvarivanje svojih prava pisanim putem.

 

Aha. A dali da posaljem to staroj vlasnici fizičkoj osobi ili na adresu novog sjedišta firme tj novom vlasniku?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema problema, i iako cijenim gestu Marine, nemojte se ljutiti, ali moram vas odbiti.

 

Ne zbog vas već zbog "dušebrižnika" koji bi u tome mogli vidjeti da ste pićem "platili" ovdje dobivenu pravnu pomoć, a sukladno Zakonu o odvjetništvu, jedino odvjetnici u RH (uz iznimku profesora) smiju naplatno pružati pravnu pomoć. Svako drugo naplatno pružanje pravne pomoći predstavlja kazneno djelo nadripisarstva.

 

Legalis je ovlašten za pružanje besplatne pravne pomoći odlukom Ministarstva pravosuđa i sva ovdje dobivena pravna pomoć je potpuno besplatna. Jedino sredstvo "plaćanja" koje priznajemo je riječ "hvala".

 

Još jednom, bez zamjere i sretno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija