Jump to content

Kupnja samo dijela čestice


sused

Preporučene objave

Poštovani !

Molio bi nekog da mi odgovori dali je moguće kupiti samo dio čestice od vlasnika. Naime radi se o vinogradu koji u naravi svojom površinom prelazi kroz dvije čestice. ZK vlasnik je upisan da ima na jednoj čestici 350čhv, a na drugoj 500 čhv. Na te dvije čestice se nalazi vinograd koji je moj otac stekao zamjenom sa prednikom vlasnika tih čestica. Površina vinograda je cca. 115 čhv to smo zajednički utvrdili i složili se oko površine. Sad mene zanima kakav ugovor moramo sklopiti sa ZK vlasnikom i treba li zvati geodeta da se to riješi ?

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravite me ako nisam dobro shvatio: Zk vlasnik je upisan 1/1 na obje čestice od kojih jedna ima površinu 350čhv, a druga 500 čhv. Vaš vinograd ima ukupnu površinu 115 čhv, a nalazi se dijelom na jednoj, a dijelom na drugoj čestici.

 

Ako je situacija takva, tada ćete angažirati geodeta da napravi parcelacijski elaborat kojim će od postojeće dvije čestice formirati tri, odnosno izdvojiti vaš vinograd u zasebnu česticu.

 

Nakon toga ćete sa zk vlasnikom sklopiti ugovor kojim će on na vas prenijeti tu česticu na kojoj je vinograd. Na takav prijenos ćete platiti porez na promet nekretnina.

 

Ako netko od korisnika ima ikakvih saznanja na koji je način moguće izbjeći plaćanje poreza u ovoj situaciji (budući da je isti moguće već plaćen prilikom zamjene), molim da dopuni moj odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija