Jump to content

Prometna nesreća pod utjecajem alkohola


Steven

Preporučene objave

Poštovani,

 

prije nekoliko dana imao sam prometnu nesreću. Vozio sam se iza monovolumena te sam pokušao izvesti pretjecanje. Radnja je izvedena po propisima (isprekidana linija, nakon znaka mogućnosti pretjecanja). Kada sam došao na pola vozila, automobil ispred njega, a kojega zbog veličine kombija do tada nisam niti vidio, krenuo je izvoditi skretanje u lijevo. Kako je ranije padala kiša, nisam uspio zakočiti i došlo je do sudara. U nizu su bila samo 2 automobila tako da se neradi o pretjecanju kolone.

 

Na mjesto nesreće, a po mom pozivu, izašla je policija te napravila uviđaj. U krvi mi je izmjereno 0,63 promila alkohola, što umanjeno za 0,1 iznosi 0,53. Izjavu je dao i vozač kombija koji sam pretjecao, te je izjavio kako je u retrovizoru vidio kako sam počeo izvoditi pretjecanje, a da je tek naknadno vozilo ispred njega krenulo u skretanje.

 

Šteta je isključivo materijalna, odnosno nitko od sudionika nije ozlijeđen.

 

Ovo mi je prva prometna nesreća u kojoj sam sudjelovao, te (će biti) prva kazna za vožnju pod utjecajem alkohola.

 

Zanima me što mogu očekivati, kako od policije, tako i od osiguranja?

 

Hvala i lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče policije, za alkohol 1000 kuna i nešto zabrane upravljanja (vjerojatno 1 mjesec, što se prigovorom da i ukinuti) i za neprilagođenu brzinu 500 kuna. Ovo je pod uvjetom da onaj drugi bude okrivljen za izazivanje prometne nesreće (s obzirom na svjedočenje vozača kombija).

 

Ako te tuže i za izazivanje prometne nesreće, to je još 1000 kuna (ako nema ozlijeđenih osoba), plus još eventualni prekršaj kojim je ona izazvana, npr. nepropisno pretjecanje 300-1000 kuna (ovisno o konkretnom prekršaju).

 

Za osiguranje, u slučaju krivnje je moguće da traže neki regres (povrat dijela novca koji su platili onom drugom), a i da ti smanje bonus.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija