Jump to content

Kako se rijesiti nepozeljnog stanara


senderos

Preporučene objave

Molim za savjet, inace pitam za poznanicu Njena majka je vlasnica kuce sa tri stana. U jednom stanu je majka, u drugom poznanica, u trecem njen brat i njegova zena. Bratova zena ima psihickih problema,napada i poznanicu i njenu majku, cesto verbalno, sad i psihicki. Majka, vlasnica kuce, ne zeli je vise u kuci. Inace ona tu zivi vec 15 godina. Koje su zakonske mogucnosti vlasnice, znaci majke, da se rijesi nepozeljne nevjeste? Jer to je postao pravi teror, boje se za zivot. Ona ne zeli da sin ode, ali to je njegov izbor, dakle ne zeli nevjestu u kuci. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo opomena kojom im ostavlja određeni rok da joj vrate posjed stana, a nakon toga tužba radi predaje u posjed. Tužba može i bez opomene, ali ako se pošalje pisana opomena, možda ju shvate ozbiljno pa se uspiju odmah nešto dogovoriti bez pokretanja postupka.

 

Treba imati na umu da, koliko god poremećeni odnosi u obitelji bili, podnošenjem tužbe majke protiv sina najvjerojatnije odnosi postaju nepopravljivi (pogotovo zato što bi majka samo od sina i njegove žene tražila predaju u posjed, dok bi kćer i dalje ostala u svom stanu) i opciju podnošenja tužbe bih savjetovao samo ako je majci cijela situacija postala u potpunosti neizdrživa.

 

Trebalo bi pokušati mirnim putem dogovoriti iseljenje, sin je valjda svjestan psihičkih problema svoje supruge, pa ako mu se mirno objasni da je situacija nepodnošljiva za majku i kćer, možda shvati da bi bilo najbolje otići.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Majka ne zeli da ode sin. Tu su i unuci. Sa sinom se pricalo, i on je pod terorom, kaze da je podnio zahtjev za rastavom, ali ne vjeruju. On bjezi od problema, a situacija eskalira i pitanje je vremena kad ce se dogoditi tragedija.

 

Dakle ne zeli da ode sin, zeli da nevjesta nema pristup u kucu. Je li to moguce? Majka ne zeli posjed stana, zeli da nevjesta ode. I vjerujte mi nisu to nesporazumi nevjesta svekrva vec puno ozbiljnije stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policiju su zvali poslije drugog fizičkog napada. Inace su sin i nevjesta (njegova zena) stalno u svadji i fizickim sukobima, ali dosad se prelazilo preko toga, kao njihova stvar. Sad je ona fizicki napala prvo poznanicu, sakama, nisu zvali policiju, a onda i poznanicinog muza, zvali su policija. Na majcinom stanu (dakle svekrvinom) je razbila vrata. Policija svima napisala prijavu i to je to. Ponavljam da za njene incidente nema razloga, nije stvar odnosa svektva nevjesta ili neka dioba, vec cista psiha.

 

Dakle od policije zasad nista

Ponavljm, moze li zabraniti pristup nevjesti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija