Jump to content

Poslodavac mi zadaje previše posla kojeg nisam u mogučnosti izvršiti


JEKA

Preporučene objave

Poštovani,

Može li poslodavac od mene zahtjevati da radim poslove za koje nisam kompetentna. Unatrag pola godine opteretio me je poslovima koji ne spadaju u administrativne poslove na kojima sam zaposlena .No u ugovoru stoji ...“i ostali poslovi po nalogu poslodavca“ .On se je osigurao , a ja malo- malo dobivam nove poslove (čišćenje, brojanje robe,s klapanje ambalaže, ljepljenje deklaracija,rezanje papira ,dostava, odlazak u nabavu...),dok sam s poslovima administracije u zaostacima. Žalim se poslodavcu da ne stižem, no bez koristi.Uskoro otvara specijaliziranu trgovinu za koju će proizvode uvesti iz Italije direktno iz tvornice .Ti proizvodi neće imati deklaraciju na hrvatskom pa mi je rečeno da ću za sve proizvode morati napraviti deklaracije ,što znači s talijanskog prevesti na hrvatski.Obzirom da do sada nisam stizala napraviti sav posao,rekla sam poslodavcu da ja za to nisam kompetentna i da to nije par proizvoda već stotine ,te da i ovako ne stižem i da ja to neću moći, na što je on rekao da moram i da znam da on uvijek pobjeđuje.Svjesna sam da me iskorištava i gazi u svakom pogledu.No ne znam što napraviti. Nisam baš u situaciji da dam otkaz , ali ako ostanem puknut ću.

 

Što da radim?

Hvala.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako Dell112 kaže, polako i temeljito radite, pa što stignete - stignete.

S tim da bih vam predložila da prvo napišete Zahtjev za zaštitu prava (pismo, preporučeno s povratnicom) u kojem ćete navesti sve u detalje.

Možete prije pokušati i sa par mailova poslodavcu, s privatne adrese, u kopiju maila stavite i svoju e-mail adresu, ako imate mogućnost zakvačite i da vas obavijesti kada je druga strana primila/pročitala mail...

Hoće li to imati učinka kod poslodavca, moguće da ne, ali barem ćete se zaštititi ako on krene sa Opomenama ili slično... stvar je u tome da morate imati pisane dokaze da ste se žalili na situaciju, usmeno vam se baš i ne broji.

Vodite si bilješke što ste koji dan odradili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija